Scroll to top

Top

Geen reacties

Trek gekke bekken om 6:00 ‘s ochtends

Gepost op 25/01/2016
Trek gekke bekken om 6:00 ‘s ochtends

Microsoft heeft een leger aan ingenieurs en experts in huis, dus het was even schrikken toen het bericht binnenliep dat ze een nieuwe wekkerapp lanceerden: Mimicker Alarm voor Android. Gelukkig is het niet zomaar een wekker, maar eentje volgetankt met de nodige intelligentie. Microsoft bewees al met eerdere projecten dat ze over de nodige artificiële intelligentiekennis beschikken. Zo raden ze je leeftijd en schatten ze jouw emotie in. Nu combineerden ze al deze kennis dus in een nieuwe wekker.

Mimicker Alarm gebruikt geen vogelgeluiden of wat stevige Drum’n’bass om je wakker te krijgen, maar wakker ben je best als je dit alarm wil uitschakelen. “It’s time to play a game.” was de filosofie bij Microsoft, je krijgt 30 seconden om een opdracht tot een goed einde te brengen. Niet gelukt? Jammer, dan denkt de app dat je weer in slaap gevallen bent en begint de wekker gewoon weer te loeien.

mimickeralarm.0

Momenteel zijn er drie soorten opdrachten ingebouwd: een object met een specifiek kleur fotograferen, een gezichtsexpressie nabootsen of een tongtwister nazeggen. Geen bijzonder moeilijke opdrachten dus, maar iets dat mijn slaperig hoofd in de vroege morgen wel eens een probleem kan bezorgen.

Je kan de applicatie gratis vinden op de Google Play Store. Helaas is de applicatie voorlopig enkel in het Engels beschikbaar. Microsoft gaf ook de code vrij, de app moet vooral het gebruik van Project Oxford stimuleren. Dit is het Microsoft’s service voor artificiële intelligentie die ze hopen dat door ontwikkelaars zal geïntegreerd worden in andere apps en services.

 

Bram Vandewalle

Plaats reactie

trek-gekke-bekken-om-6-00-8216-s-ochtends