Scroll to top

Top

Geen reacties

Transport Logistic: een blik op de logistieksector van morgen

Gepost op 07/05/2015
Transport Logistic: een blik op de logistieksector van morgen

Deze week vindt het transport logistic event plaats in München. Deze beurs, waar exposanten uit alle takken van de transportsector de nieuwste technologie showcasen, is met 110.000 vierkante meter aan expositieruimte ingenomen door 2040 exposanten uit 62 landen veruit de grootste gebeurtenis van het jaar binnen de transportsector. Bij Technologium volgen we samen met u mee op de voet welke bezienswaardigheden potentiële game changers worden in de loop van volgend jaar.

Big data en de cloud: een revolutie inzake logistiek?

4444In het bijzonder kijken wij uit naar de paneldiscussie rond big data en het gebruik van de cloud ter verbetering van bestaande logistieke processen. De geplande sprekers zijn ondermeer vertegenwoordigers van IBM Duitsland, Schenker (een grote Duitse speler in de logistiek), en het havenbedrijf Hamburg. Vooral aan B2B kant wordt verwacht dat het gebruik van deze nieuwe technologieën de efficiëntie van heel wat (vaak nog arbeidsintensieve) processen verhoogt. Verhoogde efficiëntie betekent lagere kosten, grotere marges en dus ruimte om te investeren in nieuwe technologie.

Ambities reiken tot de cloud en beyond

55555Concreet verwachten we van de nieuwe digitale mogelijkheden dat deze zullen leiden tot verbeterde systemen inzake stockbeheer, supply chain management en real-time gegevens over de whereabouts van de cargo. Voor consumenten zoals u en ik betekent dit dat in concreto dat we mogen verwachten dat de kost voor shipping en reizen verder zal dalen. Tegelijk maakt deze technologie mogelijk dat het steeds moeilijker zal worden voor bedrijven om excuses te vinden voor vertragingen of “verloren goederen”.

Op de beurs zijn ook enkele Belgische spelers, waaronder NMBS Logistics, van de partij. We kijken alvast uit naar enkele interviews met exposanten en organisatoren. Blijf zeker volgen, we houden je op de hoogte!

Plaats reactie

transport-logistic-een-blik-op-de-logistieksector-van-morgen