Scroll to top

Top

Geen reacties

Top technologie voor op reis

Gepost op 24/07/2014
Top technologie voor op reis

Midden juli tot midden augustus is meestal de periode tijdens dewelke velen onder jullie vakantie nemen en/of een reis plannen. Ook wij zijn druk bezig onze vakantie aan het voorbereiden (al is het wel nog even) en technologie kan natuurlijk niet ontbreken om een goeie reis te beleven.

Doorheen de tijd hebben we al een ‘top technologie voor op reis’ bij elkaar verzameld. In plaats van dit voor onszelf te houden, delen we het liever met jullie. Zijn we niet vriendelijk ;)?

Een GPS op je identiteitskaart

Iedereen kent het probleem waarschijnlijk wel. Je reist buiten de Europese grenzen dus heb je dat antiek ogende boekje nodig om bepaalde landen binnen te komen of buiten te mogen. Maar waar ligt dat boekje nu weer? Stress alom, en je ziet bijna je ganse vakantie in het water vallen…Ware het niet dat er een handige technologie bestaat, genaamd ‘Tile’. Het concept van ‘Tile’, wat zoveel betekent als tegel is tegelijk simpel en geniaal. Je kan op gelijk welk voorwerp, dus ook op je internationaal paspoort, een kleine Tile kleven die je toelaat om via een bepaalde app ALTIJD te lokaliseren waar een voorwerp zicht bevindt. Zeg dus ‘au revoir’ aan de stress en ‘welcome’ aan Tile.

Geen stopcontact? Geen probleem!

Natuurlijk neem je ook die tablet of smartphone mee op reis. Maar vergeet niet dat de Belgische luxe van overal een stopcontact of USB plug te hebben om je digitale reisgezel op te laden, niet  zo normaal is. Reis je naar ver afgelegen regionen, dan kan het soms dagen duren vooraleer je de kans krijgt om die smartphone van de nodige hoeveelheid stroom te voorzien. Gelukkig bestaat er de dag van vandaag zoiets als een ‘juice pack’. Dit is niet meer en niet minder dan een herlaadbare batterij waarmee je alle digitale gadgets kan opladen. Ze bestaan in verschillende maten, vormen en prijsklassen. Op deze site vind je een overzichtje.

De beurs voor hotelkamers

Recentelijk zag een nieuwe start-up binnen de ‘travel tech’ industrie het licht. XciteGo kan je beschouwen als de marktplaats voor reizigers en hotelhouders. Als reiziger kan je een bod doen op een hotelkamer onafhankelijk van de normale prijzen. Je kan je ook verenigen met andere reizigers om zo een groepsaankoop te doen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk de prijs voor iedereen wat drukken. Hotelhouders kunnen op hun beurt dan ingaan op de geboden prijs of wachten tot iemand anders of een andere groep een betere prijs biedt. Lees meer over XciteGo via deze link.

Plan je roadtrip als een expert

Dankzij het platform Roadtrippers.com kan je perfect, zonder dat het nodig is een reisgids te kopen of een reisbureau binnen te stappen, je U.S. roadtrip tot in de kleinste details plannen. Om te starten geef je (in de U.S.) start- en eindlocatie in en dan begint de magie pas. Het platform heeft een gigantische database aan bezienswaardigheden, leuke hotels & campings, lekkere restaurants, hippe bars of adembenemende natuurparken. Afhankelijk van je route, krijg je enkel diegene te zien die in de buurt liggen van je roadtrip zelf. Je krijgt detailoverzichten van alle mogelijke interessante stopplaatsen en, als je dat wenst, kan je zelfs al geplande roadtrips van andere leden van de community gebruiken als leidraad voor je eigen U.S. avontuur. Super cool dit.

Zo, het enige wat we nog te zeggen hebben is, geniet ervan en laat gerust weten indien je zelf nog andere technologische hoogstandjes kent die het reizen vergemakkelijken ;).

Stay Tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

top-technologie-voor-op-reis