Scroll to top

Top

Geen reacties

CES 2018 | Top drie producten van de eerste dag

Gepost op 10/01/2018
CES 2018 | Top drie producten van de eerste dag

Dag 1 van CES, en de helft van de tweede dag, hebben we reeds achter de kiezen. We hebben ons gisteren verplaatst tussen het LVCC (Las Vegas Conventie Centrum) en een aantal hotels waar side tracks worden georganiseerd.

Om jullie reeds wat feiten te geven: Er lopen in Las Vegas ongeveer 180 duizend mensen rond voor CES 2018,  er worden meer dan 1 miljoen videos gemaakt door aanwezigen op CES 2018, er wordt geschat dat er 200 duizend liter koffie zal vloeien over de drie dagen en een hotelkamer op de Las Vegas Strip kost gemiddeld ongeveer 750 Euro per nacht.

Tijdens de eerste dag van deze gigantisch grote technologiebeurs zagen we ook reeds heel wat leuke innovatieve producten en projecten. Een top drie van de eerste dag vinden jullie hieronder.

De vechtrobots van Ganker

Het Chinese technologie bedrijf Ganker stelt op CES 2018 zijn nieuwe generatie vechtrobots voor. Het gaat niet over gevaarlijke robots van menselijke grote, maar wel over speelgoedrobots die met elkaar in gevecht kunnen treden. Vanaf het moment dat we de iPhone controller in onze handen geduwd kregen, was het pure fun! Je kan de Ganker uitrusten met allerhande wapens om het gevecht met de tegenstander nog spannender te maken.

Binnenkort wordt de tweede generatie van deze vechtrobot gelanceerd. De Ganker V2 zal dankzij gezichtsherkenning en een video sensor automatisch herkennen wie zijn tegenstander of gevechtskompaan is. Zo zal je met verschillende robots een leger kunnen vormen om de tegen een ander leger te vechten.

Project Linda van Razer

Razer, een technologie merk dat focust op gamers, lanceerde een tijdje terug de ultieme game smartphone onder de naam Razer Phone. Met deze smartphone wil Razer mobiele gamers een degelijk stuk hardware geven om overal naar hartelust te kunnen gamen.

Met Project Linda wil Razer een hybride oplossing aanbieden aan gamers die graag snel willen kunnen wisselen tussen verschillende apparaten. Project Linda omvat een ‘laptopcase’ die wordt aangedreven door de Razer smartphone. De bedoeling is dat je de smartphone in de laptopcase plugt. Dit zorgt ervoor dat het laptopscherm geactiveerd wordt en dat je kan beginnen gamen op de laptop. In een volgende stap zou de Razer Phone dienst doen als tweede scherm. Gamers zijn immers zeer vertrouwd met het gamen op verschillende schermen tegelijkertijd.

De autonome wagen van Smart

Gisteren zagen we op de Las Vegas Strip ook voor het eerst een rijdende Smart Vision EQ Fortwo. Het microwagen merk dat tot de Mercedes-Benz familie behoort zet met deze futuristisch ogende wagen in op het autonome wagen segment.

Wanneer de Vision EQ Fortwo op de markt zal komen is nog niet duidelijk. Veel zal afhangen van de snelheid waarmee volledig autonome wagen wettelijk omkaderd zullen worden.

>> Morgen zijn we er terug met een nieuwe top drie <<

Ludwig

Plaats reactie

ces-2018-top-drie-producten-van-de-eerste-dag