Scroll to top

Top

1 reactie

TOA15: Een tech startup festival

Gepost op 15/07/2015
TOA15: Een tech startup festival

Van vandaag tot eind deze week brengen we onze tijd door op Tech Open Air Berlin (#TOA15). Deze relatief onbekende startup gathering gaat voor de vierde keer door in een oude tapijtenfabriek te Berlijn. We kregen een uitnodiging om te reporten tijdens het event, dus namen we het vliegtuig richting Berlijn ;).

Concept

Deze startup conferentie kan je op z’n minst uniek noemen omwille van het concept. Dit event gaat niet door in een grote expo of eventruimte met strak georganiseerde auditoria en booths, maar in en rond een oude tapijtenfabriek in de coolste wijk van Berlijn. Daarnaast stellen 170(!) co-working spaces, startups en bars/restaurants in Berlijn hun locatie ter beschikking voor keynotes en/of andere inspirerende content events rond technologie, startups en/of muziek gedurende de komende drie dagen.

TOA15

Qua content zit het ook eventjes anders. In plaats van lange keynotes met tientallen slides, duren de sessies hier gemiddeld niet langer dan 30 minuten. Qua inhoud hebben we een mix van keynotes, panel gesprekken, muziekoptredens en kunst. De afwisseling in content samen met de snelle wissels, zorgt ervoor dat het een pak eenvoudiger is om je aandacht te behouden. Ook krijg je meer informatie binnen dan op andere gelijkaardige congressen.

De bezoekers van TOA15 zijn ‘something else’. Een grappige mix van lokale hipsters en hippies, muzikanten en kunstenaars en internationale startups en scale-ups, In vergelijking met andere startup conferenties zijn hier weinig grote bedrijven of big shot investeerders aanwezig. Deze  energieke TOA15 cocktail zorgt voor een heel festival achtig sfeertje. Overal peace & love ;).

Sprekers

Een funky en wat out of the box concept gaat gepaard met een coole mix van verschillende sprekers. Zo worden er panel discussies georganiseerd met startups uit een aantal industrieën zoals fintech (Number26) en adtech (Blendle). Maar zien we ook genuine Steve Urkel achtige geeks die satellieten bouwen (PlanetLabs) of een online platform creëren waar ze via big data het seksleven van de iedereen willen verbeteren (MysteryVibe).

Het meest fantastische aan de sprekers is hun authenticiteit. Weinig fake, weinig hoog van de toren geblaas en allemaal heel direct.

TOA15

In volgende artikels gaan we wat dieper in op de content van het event, so stay tuned :)!

Ludwig

Plaats reactie

toa15-een-tech-startup-festival