Scroll to top

Top

Geen reacties

TOA: Hoogtepunten van de laatste dag

Gepost op 14/07/2016
TOA: Hoogtepunten van de laatste dag

Vandaag was het de laatste dag van het Tech Open Air Festival in Berlijn. De kwaliteit van de presentaties en gesprekken waren weer zeer hoog en we hadden recht op een mooie afsluiter van de oprichter van Kickstarter. Hierbij op een rijtje de belangrijkste punten.

Crowdfunding naar een hoger niveau tillen en wolkenkrabbers in Manhattan kopen

Na de financiële crisis zijn er tal van nieuwe wetgevingen doorgevoerd in de VS. Eén daarvan is de JOBS act, dat staat voor Jumpstart Our Business Startups. Zonder in technische details te treden; deze nieuwe regelgeving laat ondermeer toe om niet geaccrediteerde investeerders te laten mee-investeren in zogenaamde private investeringsaanbiedingen. De bedoeling van de JOBS act is om de groeiende kloof tussen rijk en arm te dichten. Dankzij de JOBS act worden alle investerings-projecten toegankelijk voor allen. Het online crowdfunding platform Prodigy Network heeft daar handig op ingespeeld. Prodigy wil crowdfunding verder laten gaan dan het financieren van nieuwe gadgets of creatieve projecten. Rodrigo Nino, de CEO van Prodigy, laat kleine investeerders toe om mee te investeren in immobilien die vroeger enkel toegankelijk waren voor zeer rijke investeerders. Ondertussen heeft het netwerk al 400 miljoen dollar opgehaald van de crowd en geïnvesteerd in de aankoop van tientallen exclusieve gebouwen in Manhattan en Colombia. Dit is wederom een project dat bewijst dat crowdfunding nog maar in zijn kinderschoenen staat en dat er nog veel opportuniteiten zijn.

Technologie om de vluchtelingencrisis op te lossen

Technologie kan niet enkel ingezet worden om Pokemon’s te vangen of leuke foto’s te delen, technologie kan ook gebruikt worden om ernstige crisissen op te lossen. Zo was er een interessant gesprek met tal van ondernemers die producten hebben bedacht om vluchtelingen te helpen. Hierbij een paar voorbeelden

  • Kiron: een online platform speciaal gericht om vluchtelingen te helpen bij hun hogere studies. Dit door online lessen aan te bieden maar ook door offline events te organiseren en mentors op te leiden. Ondertussen zijn er al 1200 vluchtelingen afgestudeerd.
  • Startupboat: een overkoepelende organisatie om initiatieven te helpen die dankzij technologie vluchtelingen willen helpen. Het probleem is dat veel tech-ondernemers producten en diensten ontwikkelen zonder de noden van de vluchtelingen werkelijk te begrijpen. Daarom lanceerden ze een co-working space in Athene en Berlijn, Migration Hub. In deze co-working spaces werken verschillende partijen zoals grote non-profit organisaties, vluchtelingen en ondernemers samen. Eén van hun meest succesvolle diensten is First Contact een website waar vluchtelingen tal van nuttige informatie kunnen vinden wanneer ze in Europa aankomen.
  • ShareTheMeal: een applicatie waarbij je in één klik een maaltijd kan schenken aan kinderen in nood over de hele wereld. Met 50 cent kan je al één kind voor één dag voeden. De applicatie richt zich op kinderen in vluchtelingenkampen.

Schermafbeelding 2016-07-14 om 18.39.55

We hebben een apart artikel geschreven over het interview met Dominik Richter de oprichter van HelloFresh.

We kijken uit naar de volgende editie!

Antoine Smets

Plaats reactie

toa-hoogtepunten-van-de-laatste-dag