Scroll to top

Top

Geen reacties

Thync – Ontspannen met behulp van technologie

Gepost op 23/07/2016
Thync – Ontspannen met behulp van technologie

Strakke deadlines, een gespannen sfeer en verplicht moeten werken tot de leeftijd van 67 jaar zijn maar enkele oorzaken van stress op het werk. De cijfers in België liegen er dan ook niet om. Meer dan 1 miljoen Belgen zijn in behandeling voor een depressie, terwijl ook 1 op 20 werknemers met een burn-out te kampen hebben.

Thync RelaxationWat als geavanceerde technologie dit kan helpen voorkomen? Een groep neurologen en onderzoekers aan het Amerikaanse MIT, Stanford en Harvard heeft na jaren doorgedreven onderzoek dé oplossing gevonden. Samen ontwikkelden ze Thync, een apparaat dat je op het hoofd ter hoogte van de slaap en nek aanbrengt. Het gebruikt lichte elektrische pulsen om specifieke zenuwen te stimuleren. Als gevolg worden je hersenen op dezelfde manier gestimuleerd als bij een relaxerende massage.

Naast relaxatie kan Thync ook energie geven aan zijn gebruiker. Er zijn echter wel enkele opmerkingen te maken bij deze nieuwigheid. Ten eerste is Thync een medisch toestel waardoor het met de nodige voorzichtigheid gebruikt dient te worden. Als tweede punt komt de effectiviteit naar voren. Hoewel deze werd aangetoond in hun eigen studie zal Thync niet noodzakelijk bij iedereen het gewenste effect hebben. Om te eindigen herinner ik je er graag aan dat niets beter is dan een deugddoende massage.

Ben jij een innovator, dan is dit zeker een apparaat om uit te proberen. De overige personen kunnen voorlopig beter op eigen kracht proberen om hun stressniveau te verlagen.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

thync-ontspannen-met-behulp-van-technologie