Scroll to top

Top

Geen reacties

The Birdhouse I Plann3r is klaar om internationaal te gaan

Gepost op 05/01/2018
The Birdhouse I Plann3r is klaar om internationaal te gaan

Een meeting vastleggen met meer dan twee personen is vaak een helse bedoening. Meermaals over en weer mailen om eindelijk een tijdsslot te vinden wanneer iedereen beschikbaar is niet meteen efficiënt en effectief. Plann3r is een beloftevolle Belgische start-up die deze frustratie uit de wereld helpt

De naam Plann3r verwijst naar de frustratie die men ondervindt van zodra je met “3” of meer personen een meeting wil “plannen”.

Een iMec.istart investering hielp bij de eerste pivot

Nicholas D’hondt en Ruben Meul, twee IT-studenten aan de Odisee Hogeschool te Gent, bouwen in 2015 als eindejaarsproject een iOS applicatie om familie en vrienden te helpen bijeenkomsten te plannen. Samen programmeren ze de volledige applicatie en beslissen het project naar het volgende niveau te brengen. Ze kloppen aan bij iMec waarbij en worden geselecteerd voor het iStart Light programma. Dit is een incubatie programma waarbij beloftevolle projecten 25.000 Euro krijgen om van een prototype een echt product te maken. Naast deze investering krijgen ze ook één belangrijk advies; een diepgaande marktstudie te voeren om hun concept en het daaraan gelinkte businessmodel te valideren.

Na een uitgebreide marktstudie concluderen beide beginnende ondernemers dat de nood bestaat maar dat er weinig mensen bereid zijn om effectief voor het product te betalen.

Het consumenten model is misschien niet rendabel maar in de bedrijfsmarkt blijken er wel enorme opportuniteiten. Een derde persoon, Cedric Duinslaeger, wordt aan boord gehaald om het financiële luik op zich te nemen, een extra 25.000 euro wordt opgehaald via het iMec.istart fonds, Plann3r schakelt een versnelling hoger en richt zich voluit op de bedrijfsmarkt.

Plann3r een “Automagische” oplossing van Belgische makelij

De Plann3r oplossing is even eenvoudig als geniaal. Via de Plann3r kan je een account aanmaken waaraan je jouw digitale agenda’s (iCal, Google Calendar, Outlook,…) linkt. Vervolgens stuurt je een vergadering uitnodiging naar verschillende personen. Deze personen kunnen hun eigen digitale agenda’s met het platform linken of hun beschikbaarheden invoeren. Het Plann3r systeem legt automatisch alle agenda’s naast elkaar en stelt een aantal momenten voor wanneer iedereen beschikbaar is. Het is een intelligent systeem dat ook de persoonlijke voorkeuren en de tijd voor verplaatsingen in acht neemt.

Van een start-up naar een scale-up dankzij The Birdhouse

Een paar maanden geleden werd Plann3r geselecteerd voor de accelerator van The Birdhouse. Nicholas: “Van alle acceleratoren is The Birdhouse zeker het meeste hands-on. Je wordt continu uit je comfort zone getrokken. Tijdens onze maandelijkse mentor meetings worden we aangemoedigd om verder te denken en worden onze cijfers worden uitgedaagd. Dankzij dit mechanisme groeien we zeer snel verder.”

Ook het netwerk van The Birdhouse is van onschatbare waarde. De “warme introducties” helpen om zeer snel in contact te komen met de juiste personen binnen relevante bedrijven. Het begeleidingstraject heeft Plann3r geholpen om zich te focussen op één bepaald marktsegment; meer bepaalde de HR-markt. Ook het internationale terrein lonkt voor het Plann3r team. Om dit te faciliteren zijn ze nu in gesprek met een aantal partners voor de volgende kapitaalronde.

Jouw startup traject ook een versnelling hoger schakelen

Indien je jouw start-up of onderneming naar het volgende niveau wil tillen via coaching van ervaren ondernemers kan je nu inschrijven voor de volgende Birdhouse lichting. Inschrijven kan via deze link. De deadline is nu zondag (!).

 

Antoine Smets

Plaats reactie

the-birdhouse-i-plann3r-is-klaar-om-internationaal-te-gaan