Scroll to top

Top

Geen reacties

The Birdhouse | Een springplank voor je jonge start-up!

Gepost op 19/04/2017
The Birdhouse | Een springplank voor je jonge start-up!

Er bestaan reeds tal van initiatieven om start-ups en scale-ups te omkaderen. Dat zorgt ervoor dat ondernemers soms moeite hebben om een keuze te maken en het bos door de bomen niet meer zien. Vandaag willen we jullie The Birdhouse voorstellen, een accelerator met een interessant aanbod en een eigenzinnige aanpak.

The Birdhouse in een notendop

Indien je een idee hebt voor een start-up of je bent al een eigen initiatief aan het uitwerken dan kan The Birdhouse de boost geven de je nodig hebt. The Birdhouse helpt je op 6 maand tijd om een vliegende start te nemen en je start-up uit te bouwen tot een volwaardige onderneming, en indien gewenst, klaargestoomd te worden voor je eerste investering. Dit doen ze door je intensief te begeleiden op één van hun locaties (Antwerpen en Gent). Je kan eveneens putten uit een zeer breed netwerk van mentors, investeerders, potentiële klanten, collega-ondernemers en experts. Je krijgt ook workshops en persoonlijke coaching. De personal coach zorgt ervoor dat de oprichters/het team de groei van het bedrijf kunnen bijhouden zodat de oprichters mee kunnen groeien met hun onderneming. Dit om duurzame groei te faciliteren, zodat na de 6 maanden bij The Birdhouse de onderneming ook gedragen kan worden door de oprichters.

Niet onbelangrijk is dat de start-ups geen deel van het kapitaal moeten afstaan aan The Birdhouse. Dit is een voordeel tijdens het zoeken naar investeringen en is mooi meegenomen voor de oprichters natuurlijk.

The Birdhouse mentoren

Zelf een bedrijf starten is niet eenvoudig, er zullen fouten gemaakt worden. Daarom is een goed framework zeer belangrijk. Wat The Birdhouse zo uniek maakt is de kwaliteit van de mentoren. Stuk voor stuk zijn het succesvolle ondernemers en mensen met ervaring. Tweewekelijkse coaching sessies met de mentoren zorgen ervoor dat de start-ups zeer snel vooruit gaan en leren uit de fouten van anderen. Naast de mentoren delen ook de partners Belfius, Securex en EY hun expertise met de start-ups. Hieronder een kort interview met één van de mentoren, Bart De Waele, oprichter van het digitale agentschap Wijs.

Via deze link kan je een overzicht terugvinden van alle mentoren.

The Birdhouse is een (inter)nationaal succes

De laatste lichting van The Birdhouse heeft na 3 maanden al 1.540.000 Euro aan investeringen opgehaald, dit is al meer dan het dubbele ten opzichte van de start-ups van vorig jaar. De jonge bedrijven hebben al een mooie omzet gedraaid. Ondertussen hebben ze samen al meer dan 3 miljoen Euro aan inkomsten gegenereerd. De verschillende start-ups hebben internationale ambities, zo zijn ze al actief in een tiental landen gaande van Japan tot Colombia.

Deel uitmaken van The Birdhouse?

De derde inschrijvingsronde voor The Birdhouse gaat van start maandag op 17 april tot en blijft open tot 21 mei via gobirdhouse.com. Op de website moet je jouw project in 1 zin omschrijven waarna je per mail een link zal krijgen naar een uitgebreid inschrijvingsformulier. De projecten mogen uit alle sectoren komen, ook non-technologische start-ups worden aangemoedigd om zich in te schrijven. Mooi meegenomen is dat je kans maakt op 10.000 Euro dankzij partner Securex. Daarvoor moet je jezelf inschrijven, uitgenodigd worden om te komen pitchen voor de jury en deze pitch opnemen aan de Securex-stand gedurende de pitch day.

Voor meer informatie kan je terecht op de website: https://www.gobirdhouse.com/ . De komende weken zullen we de start-ups die het traject van The Birdhouse doorlopen hebben interviewen.

*Dit artikel werd in samenwerking met The Birdhouse geschreven

Antoine Smets

Plaats reactie

the-birdhouse-een-springplank-voor-je-jonge-start-up