Scroll to top

Top

Geen reacties

Ambitieuze ondernemer | Schrijf je voor vrijdag in voor The Birdhouse

Gepost op 07/11/2016
Ambitieuze ondernemer | Schrijf je voor vrijdag in voor The Birdhouse

Er bestaan reeds tal van initiatieven om startups en scaleups te omkaderen. Sommige (toekomstige) ondernemers hebben moeite om een keuze te maken. Vandaag willen we jullie The Birdhouse voorstellen, een accelerator dat alles inzet op de kwaliteit van hun aanbod.

The Birdhouse in een notendop

Indien je een idee hebt voor een start-up of je bent al een tijdje bezig bent een initiatief aan het uitwerken kan The Birdhouse de boost geven de je nodig hebt. The Birdhouse helpt je op 6 maand tijd om klaargestoomd te worden voor je eerste investering. Dit doen ze door je intensief te begeleiden op één van hun locaties (Antwerpen en Gent). Je kan putten uit een zeer breed netwerk van mentors, investeerders, potentiële klanten en experts; je krijgt ook workshops en persoonlijke coaching. Niet onbelangrijk is dat de startups geen aandelen moeten afgeven aan The Birdhouse zoals het geval is bij bepaalde accelerators.Dit is een groot voordeel tijdens het zoeken naar een investeringen en is mooi meegenomen voor de oprichters natuurlijk.

The Birdhouse onderscheidt zich dankzij de mentoren

Zelf een bedrijf starten is niet eenvoudig, er zullen fouten gemaakt worden. Daarom is een goede omkadering zeer belangrijk. Wat The Birdhouse zo uniek maakt is de kwaliteit van de mentoren. Stuk voor stuk zijn het succesvolle ondernemers. Wekelijkse coaching sessies met de mentoren zorgen ervoor dat de startups zeer snel vooruit gaan en leren uit de fouten van anderen. Naast de coaches delen ook de partners Belfius, Securex en EY hun expertise met de startups. Hieronder een kort interview met één van de mentoren, Bart De Waele, oprichter van het digitale agentschap Wijs.

De cijfers liegen er niet om, The Birdhouse is een succes

Sinds de start van de accelerator The Birdhouse is er bij de 7 geselecteerde start-ups meer dan 1,4 miljoen euro omzet gedraaid. Via The Birdhouse hebben de begeleidende mentoren ook al 700.000 euro in de start-ups geïnvesteerd. Daarbovenop heeft The Birdhouse al 24 jobs helpen creëren. Een maand geleden, bij de publicatie van de cijfers, waren de startups 100 dagen ver in het 6 maand durende programma.

Hoe kan je deel uitmaken van The Birdhouse?

Tot vrijdag kan je jouw kandidatuur opsturen. Je moet geen hele documentatie en business plan insturen, enkel een one-pager met je pitch. De projecten mogen uit alle sectoren komen. In functie van je pitch zal beslist worden indien je naar de volgende ronde gaat. Deze zal doorgaan tussen 21 en 30 November onder de vorm van een persoonlijk gesprek. Je kan jezelf via deze link inschrijven.

Voor meer informatie kan je terecht op de website: https://www.gobirdhouse.com/ (zeer leuke artikels via de blog).

*Dit artikel werd in samenwerking met The Birdhouse geschreven

Antoine Smets

Plaats reactie

ambitieuze-ondernemer-schrijf-je-voor-vrijdag-in-voor-the-birdhouse