Scroll to top

Top

Geen reacties

Tesla’s Model S krijgt een stevige upgrade

Gepost op 09/04/2015
Tesla’s Model S krijgt een stevige upgrade

Als je al een Tesla hebt zien rijden in België was dat vermoedelijk het vlaggenschip van het bedrijf, het model S. Dit model is al enige tijd op de markt en stilaan aan vernieuwing toe. De vernieuwde versie, die de naam 70D krijgt, zal een 70 kilowatt batterij krijgen. De 10 kilowatt extra laat het vernieuwde voertuig toe zo’n 60 kilometer verder te rijden dan diens voorganger. Dit lijkt op het eerste zicht niet veel maar is wel degelijk een behoorlijke sprong in het segment van de elektrische wagens. Met een volle batterij zal je, wanneer je niet te sportief rijdt, zo’n 380 kilometer ver komen.

Duurder maar kleinere winstmarge

333Het vernieuwde model S wordt meteen ook 5000 Euro duurder. Dit betekent echter niet dat het bedrijf daardoor ook meer winst maakt, wel integendeel. In ruil voor het extra budget rust Tesla de wagen uit met vierwielaandrijving en de mogelijkheid tot supercharging (het snel opladen via speciaal daarvoor uitgeruste laadpalen). In totaal zal je al bij al toch een slordige 70.000 Euro nodig hebben om jezelf eigenaar te noemen van de goedkoopste Tesla. Nu is het wel zo dat het publiek die dit soort wagens koopt doorgaans niet gaat voor het basismodel maar wel voor de meer luxueuze afwerkingen die sowieso al deze snufjes bevatten.

Hoge verwachtingen op de beurzen

Het aandeel van Tesla is een aandeel dat sterk gedreven wordt door emotie. Dit werd nogmaals bewezen door de “one billion dollar” tweet van CEO Elon Musk. Met een tweet waarin hij aankondigde dat Tesla met een hele nieuwe productlijn zal komen eind deze maand schoot de beurswaarde van het aandeel pijlsnel de hoogte in. Toch moeten we er ons voor hoeden niet overhaast te gaan investeren in wat mogelijk een luchtbel is. Tesla doet het namelijk wel goed op vlak van verkoop van elektrische wagens maar staat voor een gigantische opdracht om de verkoopstargets voor het jaar 2015 te halen.

Goedkopere alternatieven

Voor de fanaten die echt niet kunnen wachten om elektrisch te rijden zijn er gelukkig wel555 alternatieven voor de dure Tesla. De conventionele autogebruiker die gaat voor Duitse klasse zal zich ongetwijfeld aangetrokken voelen tot de e-Golf. Deze wagen won overigens de prijs van “car of the year” uitgereikt door Motor Trend. Andere autoconstructeurs die zich op het segment gegooid hebben zijn Nissan (met de Nissan Leaf) en Renault (met de Renault Zoe).

Plaats reactie

tesla-s-model-s-krijgt-een-stevige-upgrade