Scroll to top

Top

Geen reacties

Tesla Supercharger V3 | Binnenkort op een kwartiertje tijd een volle accu?

Gepost op 07/08/2019
Tesla Supercharger V3 | Binnenkort op een kwartiertje tijd een volle accu?

Nu de opwarming van de aarde letterlijk dichterbij komt zijn wij nog steeds op zoek naar manieren om deze tegen te gaan. Hernieuwbare energie zoals zonne-energie en windenergie moeten optimaal ingezet worden om het te doen slagen. En alhoewel velen nog steeds voor diesel- of benzinewagens kiezen, is de markt van elektrische wagens sterk aan het groeien. 

Als we over elektrische wagens spreken is er 1 autobouwer die meteen in mijn gedachten springt; namelijk Tesla van Elon Musk. Het enigste probleem waar we mee kampen, is dat wanneer men veel kilometers moet overbruggen, er enorm lange laadtijden verbonden zijn aan elektrische wagens. Dankzij Musk zijn nieuwe technologie kan dat tijdperk zo goed als afgesloten worden.

Wat is de nieuwe Supercharger dan?

Wel, Tesla opende zonet het eerste super-laadstation in “Sin City” oftewel Las Vegas. De Supercharger V3 verpulvert de V2. De laadtijd van de V2 bedroeg een luttele 30 minuten en dit wordt door de V3 nog eens teruggeschroefd naar 15 minuten. Het laadstation is ook minder afhankelijk van het elektriciteitsnet door het gebruik van zonne-energie en Powerpack accu’s die ervoor zorgen dat je ook ‘s nachts je wagen kan opladen. Het super-laadstation zou in staat zijn om 1500 wagens per dag op te laden.

Echter dienen we wel een kanttekening te maken. Het is namelijk zo dat deze nog niet beschikbaar is in onze contreien en het is ook nog niet bevestigd dat elk model er gebruik van zal kunnen maken. Momenteel is alleen de Model 3 bevestigd, al wordt het in het introductiefilmpje wel gedemonstreerd met een Model X, wat doet vermoeden dat deze technologie dus ook toegankelijk zal zijn voor de andere modellen. Jammer genoeg wel alleen op de nieuwe wagens van deze varianten, want deze zullen worden uitgerust met nieuwe accupakketten.. 

Denk je nu dat je jouw roadtrip met een Tesla moet uitstellen? Dan zit je fout. Tesla zal de V2 Superchargers ook “superchargen”. Zo zal de pieksnelheid van 120kW naar 150kW stijgen. Door een software-update zullen de bestaande wagens dus wel kunnen laden aan een pieksnelheid van 150kW. 

Hoelang het nog wachten is op de derde versie van de super-laadstations is nog onduidelijk, al zullen ze naar alle verwachtingen wel  in het laatste kwartaal van 2019 naar Europa komen. Momenteel zijn deze enkel nog maar uitgerold in de Verenigde Staten. Tesla heeft zich echter het doel voor ogen gesteld dat het netwerk van Superchargers eind 2019 beschikbaar moet zijn voor 99% van de Europese bevolking. En we weten intussen ook dat als Elon Musk zich een objectief stelt, hij er ook alles aan doet om dat te bereiken…AKA Tesla into space!

Matthew Louckx

Plaats reactie

tesla-supercharger-v3-binnenkort-op-een-kwartiertje-tijd-een-volle-accu