Scroll to top

Top

Geen reacties

Tesla Solar | De eerste sexy zonnepanelen?

Gepost op 29/10/2016
Tesla Solar | De eerste sexy zonnepanelen?

Zonnepanelen, het ziet er niet uit. Kijk, ik heb het gezegd. Er is helemaal niets mis met de ideologie om energie van de zon te benutten en die vervuilende brandstoffen achterwege te laten. Er is ook niets mis met gebruik te maken van een handige subsidie daarbij. En dat mag gerust wat offers vragen. Maar zonnepanelen op een dak blijven een doorn in het oog.

Gelukkig heeft publiekslieveling Elon Musk een gepast antwoord. De Tesla Solar is een nieuwe soort zonnepaneel dat als voornaamste eigenschap heeft dat het er niet uitziet als een zonnepaneel. En dat is een goed ding: wat denk je van dit huis?

2001282477

“Deftig” hoor ik jullie denken. “Zou ik wel willen wonen.” Terecht, ik ook. Maar er is meer gaande dan je op het eerste zicht kan zien. Het dak is opgebouwd uit dakpannen gemaakt uit Tesla’s nieuwe zonnepanelen. Enkel door recht op zo’n dakpan te kijken kan je zien dat het hier wel degelijk om een zonnepaneel gaat. De designers en architecten onder jullie zullen dan weer blij worden met de keuze van 4 verschillende kleuren voor deze dakpan-zonnepanelen.

Deze nieuwe panelen zijn vervaardigd uit kwarts, wat volgens Tesla goed moet zijn voor een “quasi oneindige levensduur”. Ook is het mogelijk om verwarmingselementen in deze pannen te verwerken. Net als bij je autoruit kan je zo het dak verwarmen om ijs en sneeuw te verwijderen en dus zelfs op winterdag nog stroom te genereren.

De Elon is natuurlijk niet vies van een gewaagde uitspraak te doen en dat was er natuurlijk ook deze keer.

Een Tesla-dak installeren zal minder kosten dan het aanleggen van een conventioneel dak.

Ook werd er een nieuwe versie van de Tesla Powerwall aangekondigd. Dit is een grote batterij dat je kan gebruiken om de energie die je verzamelt van de zonnepanelen overdag op te slaan. ‘s Avonds kan je je opgespaarde zonne-energie gebruiken voor een horrorfilm in het donker.

De prijs van de nieuwe Powerwall is 5500 dollar, maar dat zal wel nog wat meer worden in euro’s. Van de dakpannen is dus nog geen officiële prijs en lanceringsdatum gekend. Wel weten we dat Tesla volgend jaar al in de VS de eerste zonnedaken wil installeren.

powerwall

Bram Vandewalle

Plaats reactie

tesla-solar-de-eerste-sexy-zonnepanelen