Scroll to top

Top

Geen reacties

Tesla plant een heuse wereldverovering

Gepost op 01/08/2014
Tesla plant een heuse wereldverovering

We veronderstellen dat jullie wel al eens van Tesla hebben gehoord? De innovatieve en technologische autobouwer onder leiding van Elon Musk maakt internationaal meer en meer furore. Na de lancering van de Tesla S, staat nu een meer budgetvriendelijke Tesla X te wachten om in productie te gaan. Qua verkoop zit alles op schema. Tegen eind dit jaar zouden er reeds 35.000 Tesla S modellen in omloop zijn. Spijtig genoeg rijden wij nog niet met een Technologium versie, maar wat niet is kan nog komen ;).

Echter, de grote uitdaging waar Tesla voor staat, is voorzien dat er genoeg laadstations zijn. Veel consumenten zijn vandaag nog steeds niet overtuigd, omdat het risico zonder elektriciteit te vallen en niet te kunnen laden relatief groot is. Net hierop is Tesla aan het werken en zo plannen ze een…

Wereldverovering

En ze nemen het serieus! Tegen 2015 wil Tesla 98 procent van de Verenigde Staten dekken. Dit houdt in dat je voor 98 procent zeker bent nergens zonder elektriciteit te vallen waar je niet kan opladen. Voor Europa wordt er gemikt op een dekking van om en bij de 90 procent tegen eind volgend jaar (zie kaartje hieronder).

Tesla supercharge

Niet laden maar ‘superchargen’

De technologie die Tesla ontwikkelde voor (het laden van) de batterijen zal ook een aantal non-believers hun mening doen herzien. Naast het gebrek aan dekking, is (was) ook de duurtijd voor het laden van de batterij een heikel punt. Bij andere elektrische auto’s neemt het gemakkelijk drie uur om te laden, wat toch een beetje teveel van het goede is als je van plan bent naar het Zuiden te rijden met een wagen die om de 130 km moet opgeladen worden…Reken en tel maar even :).

De supercharge techniek van Tesla laat toe om 50% van de batterij te laden op niet meer dan 20 minuten. Dit is op haar beurt goed voor ongeveer 200 km aan rijplezier. Om de batterij tot 80% te laden, heb je 40 minuten nodig. Wil je een volledig opgeladen batterij, dan reken je best 75 minuten pauze in. Toch opmerkelijk hoe die laatste 20% relatief veel tijd in beslag neemt ten opzichte van de eerste 80%, niet? Dit komt vooral omdat de laadkracht voor de laatste 20% minder sterk is. Vergelijk het met het vullen van een glas water tot de boord. Naarmate het glas voller is, moet je wat trager gieten :).

Tesla supercharge

Wij zijn fameus onder de indruk van de manier waarop Tesla erin slaagt en baanbrekend en praktisch te zijn. Hun ambitie is duidelijk torenhoog, maar ze bewijzen ook te kunnen realiseren .

Stay Tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

tesla-plant-een-heuse-wereldverovering