Scroll to top

Top

Geen reacties

Tesla Model S | Technologium rijdt met de toekomst

Gepost op 20/11/2017
Tesla Model S | Technologium rijdt met de toekomst

Nu de toekomst van mobiliteit steeds meer ter sprake komt, wou Technologium eens zien hoe de elektrische wagens van Tesla het doen. We namen contact op met de vriendelijke mensen van Tesla en we kregen de kans om een goed uitgeruste Model S een paar dagen de baan op te nemen.

We maakten van de gelegenheid gebruik om een aantal technologie ondernemers, een niet onbelangrijke doelgroep voor Tesla, mee te laten proeven van deze hoogtechnologische wagen. Onze gezamenlijke bevindingen penden we vervolgens neer in deze review.

Design van de Tesla Model S

Zodra je de Model S instapt, en het maakt niet uit of dit als passagier of chauffeur is, voel je jezelf meteen de koning van de weg. Deze wagen voelt door en door luxueus aan. Ongeacht hoe snel je effectief rijdt, de Tesla straalt altijd een bepaalde rust uit. De lederen afwerking en ruime zetels – ook achteraan – zorgen eveneens voor een hoge dosis aan comfort.

Het ‘gebrek’ aan 100 knoppen en het algemene minimalisme van de middenconsole is een verademing . Alle functionaliteit zit vervat in het grote centrale aanraakscherm. Je kan moeilijk niet onder de indruk zijn van de manier waarop Tesla nadenkt over de gebruikerservaring.

Grote wagens worden wel eens ‘een slee’ genoemd door autofans en deze definitie gaat voor deze wagen zeker op! Hoewel je dit op het eerste zicht niet meteen zou zeggen is de Tesla echt groot, zowel in lengte als breedte.

Rijgedrag

Dat luxe-gevoel uit zich niet alleen in het uiterlijk, maar ook in rijgedrag. Je hebt geen ronkende motor die gaat brullen als je optrekt, maar een wagen die altijd comfortabel en zelfzeker rijdt, zelfs aan hogere snelheid.

Wie van een wat sportiever rijgedrag houdt, komt ook aan zijn trekken. Het acceleratievermogen is fe-no-me-naal! Automatisch schakelende wagens kunnen dan wel vlot van versnellingen wisselen, maar elektrische wagens hoeven zelfs niet eens te schakelen. Die absurde acceleratie uit zich in alle eigenschappen. Menig zogenaamde sportwagens moeten de duimen leggen voor onze Model S 100D.

Ook in bochten of bij andere plotse bewegingen houdt de Tesla zich kranig. Een goede wegligging in combinatie met een krachtige energiebron en sportief rijgedrag. Wat meer kan een mens willen.

De koning van elektrische wagens

Elektrische wagens worden fiscaal ook enorm aangemoedigd. Los daarvan blijft het natuurlijk een dure aangelegenheid. Dit bepaalt dan ook meteen het doelpubliek. Voor bedrijfsleiders of ondernemers is de Tesla een interessante keuze. Door de vele fiscale voordelen en lagere verbruikskosten wordt het een betaalbare optie voor wie in luxe wil rijden en tot de toekomst wil behoren.

Het kleinere broertje van de Model S

Enkele maanden geleden kondigde Tesla Model 3 aan. De aantrekkelijke prijs (ongeveer de helft van de Model S), maakt het een volwaardig alternatief voor de vele diesel-, bezine- en hybride- wagens die populair zijn bij middenkaders en managers van grotere bedrijven. Bovendien concurreert Tesla op die manier ook met alle andere grote auto-bouwers. Deze brachten voornamelijk elektrische wagens uit voor de middelklasse.

Model 3

Kijk op de toekomst

Er zijn veel redenen om in Tesla te geloven. Naast de visionaire Elon Musk, het feit dat Tesla duidelijk inzet op de productie van performante batterijen en de verschillende voertuigen reeds op de baan of in productie, schudt Tesla de volledige auto-industrie grondig door elkaar.

Het is correct dat Tesla zo snel groeit dat het groeipijnen ervaart, maar maakt dit echt zoveel uit? Innovatie is niet altijd eenvoudig, dat weet iedereen. Het is voor Tesla eerst en vooral zaak om verder de harten van autofans en in het verlengde de ganse wereld te veroveren. Door, zoals gisteren, met fantastisch nieuwe modellen voor de dag te komen lijkt Elon goed op koers om een grote jongen te worden. De Tesla saga is nog maar net gestart, zoveel is zeker!

Kristof Pinnoo

Plaats reactie

tesla-model-s-technologium-rijdt-met-de-toekomst