Scroll to top

Top

Geen reacties

Tesla breekt het internet met Model III

Gepost op 01/04/2016
Tesla breekt het internet met Model III

Vannacht was het zover, Tesla lanceerde de nieuwste telg in het gamma. Met Model III voegt de Amerikaanse automaker een vierde product toe aan haar range van coole elektrische wagens. Met Model III mikt Tesla op de middenmoot. Een segment waar vandaag de dag de grootste volumes  worden gekocht. Voor Elon Musk en zijn team een belangrijke stap om Tesla te doen groeien naar een duurzaam en winstgevend bedrijf. Het was dus maken of kraken vannacht in Californië…en maken was het zeker.

Model III in de kijker

Na een passage door de korte Tesla geschiedenis, die startte met de Roadster, vertelde Tesla CEO Elon Musk wat meer over Model III. De idee was om een auto voor het midden segment te produceren die scherp geprijsd gaat – naar eigen zeggen kan je voor de prijs van Model III gewoon geen betere wagen kopen – maar alle technologie van grote broer Model S aan boord heeft. Een wagen die veilig en milieubewust maar tegelijkertijd ook sexy en sportief is.

Model 3

En klaarblijkelijk is het Tesla gelukt. Model III heeft de supercharging technologie van Model S, beschikt standaard over Autopilot technologie, schiet van 0 naar 100 in minder dan 6 seconden en gaat de baan op voor 35 duizend US Dollar. Zoals je in bovenstaande foto kan zien, Model III ziet er prachtig uit. Mooi en verfijnde lijnen, een sportief technologische maar tegelijk ook veilige blik. Een schot in de roos!

Beschikbaarheid

Je zal niet van vandaag op morgen met een Model III rondrijden, het spijt ons. Elon Musk kondigde aan dat de eerste versies eind volgend jaar (2017) zullen geleverd worden. Het neemt immers nog een hele poos om de wagen productie klaar te maken. Echter kan je wel al jouw versie reserveren op de Tesla site. Je betaalt een voorschot van 1000 US Dollar om zeker te zijn van je bestelling.

Hieronder vind je ook de live stream van het event.

Tesla Unveils Model 3 from Tesla Motors on Vimeo.

Ludwig

Plaats reactie

tesla-breekt-het-internet-met-model-iii