Scroll to top

Top

Geen reacties

Teleporteer jezelf met een hologram.

Gepost op 11/04/2016
Teleporteer jezelf met een hologram.

De trailer van Star Wars Rogue One is nog niet koud of we kunnen het al meteen terug warm krijgen.  Microsoft researcher Shahram Izadi en zijn team van researchers hebben net een kleine doorbraak in hologram-technologie gerealiseerd.

Hologrammen, nieuw oud nieuws?

Je kan misschien denken:  ‘Mmmmh hologrammen hebben we toch al gezien? Niks nieuws onder de zon?” En je zou helemaal gelijk hebben. Getuige dit optreden van de zeer betreurde Tupac Shakur, ergens diep in 2012.  Toch is er nu iets speciaals aan de hand. Kijk hier eens naar:

Izadi en zijn team hebben een systeem ontwikkeld waarmee je jezelf aan de hand van hololenzen en een multi-camera set-up naar een andere plaats kan transporteren. Je projecteert jezelf via een een hologram naar een andere plaats. Hij noemt het holo-teleportation en het brengt ons één stap dichter naar die ene scene in A New Hope: “Help me Obi-wan Kenobi, you are my only hope.” Voor de liefhebbers, klik hier. 🙂

Letterlijk: herinneringen maken via een hologram

De technologie gebruikt 3D captatie camera’s die een gigantische resolutie voortbrengen. Het laat je toe om een virtuele holografische livestream te creëren, te interageren met je omgeving en andere mensen en het laat je toe om je stream meteen op te nemen. Dat wil zeggen dat we je technisch gezien in staat bent om herinneringen ‘op te nemen’, om ze later nog eens te bekijken. In 3D.

We zijn nog ver verwijderd van een enige commerciële toepassing (niet iedereen heeft een industrial grade datacenter tot zijn beschikking) maar het is een leuke glimpse of things to come.  Bedrijfsfilms gaan er ineens helemaal anders beginnen uitzien, trust me.

Deze hologram technologie lijkt perfect hand in hand te kunnen lopen met de nieuwe VR brillen die de markt beginnen te bereiken. Misschien toch beginnen sparen voor die vive?

Plaats reactie

teleporteer-jezelf-met-een-hologram