Scroll to top

Top

Geen reacties

Welke tech zit er in onze rugzak | Zomer 2019

Gepost op 25/08/2019
Welke tech zit er in onze rugzak | Zomer 2019

Zo nu en dan krijgen we de vraag met welke technologie we dagelijks op stap zijn. Er zijn namelijk heel wat apparaten en gadgets op de markt, maar ze zijn niet allemaal even geschikt om continu mee rond te toeren. Bij deze openen we onze rugzak, en geven we jullie een kijkje in onze dagelijkse portie technologie.

De Peak Everyday 20L

Om al die technologie rond te dragen, is het belangrijk om de meest geknipte rugzak te kiezen. Na heel wat rugzakken te hebben uitgeprobeerd, landen we voorlopig op de Peak luchthaven. Dit Californische merk heeft een rugzak onder de naam “Everyday” die de harten van menig techies doet racen. Wat ons zo bevalt aan de Everyday 20L is de modulariteit. Zo beschikt de Peak standaard over heel wat handige pockets en compartimenten die het opbergen van allerhande apparaten gemakkelijk maakt en overzichtelijk houdt.

De binnenkant van deze technologie proof rugzak kan je volledig zelf organiseren met de uitneembare velcro tussenschotjes. Zo kan je eenvoudig de nodige ruimte voorzien voor een camera en daarrond de Velcro tussenschotjes kleven. Zo heb je meteen nog twee extra ruimtes in de rugzak om andere apparaten zoals mobiele batterijen, laadkabeltjes en een hoofdtelefoon op te bergen.

De zijflappen van de Peak kunnen ook allebei open, waardoor je heel snel toegang krijgt tot al je apparaten zonder dat je van bovenaf alles aan de kant moet schuiven. Daarnaast beschikken de zijflappen zelf ook nog over twee smalle compartimenten om kleinere zaken op te bergen zoals visitekaartjes, pennen of allerhande adapters.

Bovenaan de rugzak is eveneens nog een horizontale rits die toegang heeft tot een een compartiment dat de volledige grootte van de Peak bedekt. Daarin kan je een 15 inch laptop plaatsen en eventueel nog een iPad.

Op de koop toe is deze rugzak volledig waterdicht en zijn er nog allerhande hendels en lintjes om ook aan de buitenkant nog zaken te bevestigen zoals een tripod voor een camera of een paraplu.

In een notendop is de Peak Everyday 20L de ultieme rugzak voor iedereen die dagelijks met heel wat tech rondholt. Hou even in acht dat dit met een prijskaartje van bijna 300 Euro ook wel een flinke investering is.

De iPad Pro 11 inch

In een vorige post schreven we reeds hoe de iPad Pro met iPadOS eindelijk een laptop vervanger is geworden. Dit heeft ertoe geleid dat we vandaag niet langer met de MacBook Pro 15 inch Retina rondlopen, maar enkel met de goed uitgeruste iPad Pro 11 inch. Met goed uitgerust bedoelen we iPad Pro 11 inch + Apple Pencil tweede generatie + Smart Keyboard Folio.

Aangezien onze persoonlijke workflow zich voornamelijk in de cloud afspeelt (Slack + GSuite) en we voor specifieke software goede native apps hebben gevonden (Adobe Creative Cloud, Social media apps en de vele bank apps) lost de iPad Pro 11 inch voorlopig al onze productiviteitseisen in.

De Sony WH-1000X M3

Doorheen de dag luisteren we regelmatig naar Spotify, doen we een aantal videocalls en bekijken we tutorials en allerlei andere online content. Daarenboven doet het ook af en toe eens deugd om de rust wat op te zoeken in een levendig kantoor. Ons ideale maatje om al deze audio behoeften te coveren is de Sony WH-1000X M3. Deze geluidswerende hoofdtelefoon – die we in een vorige post uitgebreid testten en vergeleken met de Bose QC35 – zorgt ervoor dat we ons gemakkelijk kunnen concentreren en voorziet geluid van de bovenste plank.

Een ander handig gegeven; de Sony laadt op met een USB- C kabel. We kunnen met andere woorden de laadkabel van de iPad Pro gebruiken om de Sony van wat extra juice te voorzien.

De Apple AirPods 1e generatie

Op dagelijkse basis wisselen we af tussen de grotere Noise Cancelling over-ear hoofdtelefoon en de compactere Apple AirPods. Als fans van het eerste uur, blijven we trouw aan deze handige draadloze in-ear oortjes. We gebruiken de AirPods vooral als we on the go zijn, zoals tijdens korte wandelingen naar een meeting of als we snel even een call moeten doen op verplaatsing. Tijdens een namiddag op kantoor wisselen we dan wel meestal de AirPods in voor de WH-1000X M3.

De Anker PowerCore Plus

Om onze ‘heavy-electricity’ levensstijl te voorzien van de nodige energie maken we gebruik van de Anker PowerCore Plus. Deze 20100 mAh sterke mobiele batterij beschikt over een USB-C uitvoer kanaal dat krachtig genoeg is om een MacBook Pro 15 inch op te laden en heeft snelle USB 2.0 poorten om verschillende apparaten tegelijkertijd op te laden. Een must voor techies.

De iPhone XS

Onze default keuze gaat voorlopig nog steed uit naar de iPhone XS 64 GB Space Grey. Sedert kort hebben we deze ook uitgerust met de nieuwste versie van iOS, waardoor de Apple smartphone terug wat nieuwer aanvoelt. Ook de integratie met de iPad – en dan voornamelijk AirDrop en Hand-Off- vinden we bijzonder handig.

Toegegeven, de iPhone voelt wat outdated aan in vergelijking met de nieuwe kids on the block zoals de Note 10, de OnePlus 7 Pro en de Huawei P30 Pro. Ook het gebrek aan USB-C begint voor wat krampen te zorgen. Onze hoop is dat Apple in september opnieuw wat innovatief gegoochel realiseert tijdens hun jaarlijkse iPhone event.

Ludwig

Plaats reactie

welke-tech-zit-er-in-onze-rugzak-zomer-2019