Scroll to top

Top

1 reactie

Technologium | van 2013 tot 2018

Gepost op 21/01/2018
Technologium | van 2013 tot 2018

In 2018 viert Technologium haar vijfde verjaardag.  Hoog tijd om even terug te blikken op dat halve decennium en vooruit te kijken naar wat de toekomst in petto heeft. Op gepaste wijze nemen we jullie eventjes mee in het Technologium verhaal van 2013 tot 2018.

Hoe het allemaal begon

Technologium zag het levenslicht in november 2013 na een eerste bezoek aan het zonnige San Francisco. Daar kwam ik in contact met Netflix. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik wou terug in België verder genieten van de online streaming dienst. Na wat zoeken vond een achterpoortje (via een VPN)  in het systeem en deelde dit via een blogpost op het wereld wijde web. Die bewuste blogpost werd opgepikt door allerhande media in België en Nederland.

De honger naar technologie nieuws smaakte naar meer. Ik bleef bloggen en kreeg meer en meer lezersvragen over de ervaring met gadgets, hoe bepaalde technologie concepten in elkaar steken en welke technologische innovaties de wereld door elkaar zouden schudden.

Technologium.be officieel uit de startblokken

Na ongeveer een half jaar te bloggen op Blogspot en beter te begrijpen wat de lezer wou, werd het tijd om Technologium naar het volgende niveau te tillen. Een duidelijke identiteit, een professionele website met allerhande technologische kneepjes en een sociale media aanwezigheid werden uitgewerkt.

Om verder te kunnen groeien ging ik ook op zoek naar iemand die even enthousiast en geëngageerd was om duidelijk en helder technologie nieuws tot bij de lezer te brengen. Na een oproep via sociale media kwam Antoine Smets op antenne. Een paar mails en een goed gesprek later werd Technologium een team en een organisatie.

Verder groeien

Eind mei 2014 werd de nieuwe Technologium website officieel aan het grote publiek voorgesteld. Deze lancering zorgde voor meer aandacht bij anderen met een passie voor technologie. Op die manier kwam ook Thomas Van der Auwermeulen in contact met Technologium. Met zijn passie voor technologie, gezondheid en innovatie werd Thomas de eerste schrijver/expert in gezondheidstechnologie.

Thomas zijn voorbeeld werd gevolgd door anderen en zorgde voor de uitbouw van een divers en tegelijkertijd complementair team. Iedereen die bij Technologium blogt heeft een duidelijke expertise in een technologisch domein en kan deze expertise op een duidelijke en begrijpbare manier digitaal neerpennen. Een niet voor de hand liggende combinatie.

Niet altijd rozengeur en maneschijn

In 2015 beslisten we als team om een Franse versie te lanceren van Technologium. We startten de zoektocht naar een hoofdredacteur en een aantal bloggers. Vonden een hoofdredacteur die een initieel team zou aansturen en schoten uit de startblokken! Er kwam een nieuwe website en nieuwe content. Na een paar maanden bleken  zowel de cijfers als de motivatie weg te ebben. We beslisten om ons Franse avontuur stop te zetten en terug te focussen op de verdere uitbouw van de Nederlandstalige versie. We hebben hier voornamelijk uit geleerd dat focus een belangrijke succesfactor is bij de opstart van een nieuwe uitdaging.

En ook niet iedereen in het team bleef op de Technologium trein. Het vertrek van mensen viel (en valt) ons nog altijd zwaar. Eenmaal iemand tot het team behoort, heerst er een sterk gevoel van samenhorigheid. Een vertrek breekt die samenhorigheid en neemt een stukje Technologium geschiedenis mee.

Vorig jaar

2017 was een zeer belangrijk jaar voor Technologium. Na een periode van grote verandering in 2016 slaagden we erin om stabiliteit en vooruitgang te vinden. We bestendigden onze positionering verder in het vluchtige media landschap en werden benaderd door allerhande nationale en internationale partijen om samenwerkingen op te zetten.

Zo werkten we samen met de Europese Commissie (EYIF) om ondernemerschap bij jonge mensen aan te wakkeren, we sloegen de handen in elkaar met het gerenommeerde Massachusetts Institute for Technology (MIT) in de zoektocht naar de Belgische top innovator, kregen de kans om internationale productlanceringen bij te wonen en werden sterker als een team.

We bouwden Technologium in 2017 ook verder uit als een ‘gedistribueerde’ media organisatie. Dit betekent dat we van overal ter wereld kunnen werken en dat niet iedereen fysiek en geografisch samen moet zijn. Door goed na te denken over verantwoordelijkheden, functies, structuur en communicatie maakten we ook intern komaf met de digitale grenzen. Perfect loopt dit nog niet, maar door te vallen leer je ook altijd weer op te staan!

Dit jaar

Dat we hongerig en enthousiast zijn om Technologium in 2018 verder uit te bouwen, staat als een paal boven water. Onze missie om technologie begrijpbaar en toegankelijk te maken voor iedereen willen we dit jaar verder hard maken. Met een wereld die technologisch sneller schakelt dan ooit is het overbruggen van digitale grenzen brandend actueel.

Dit jaar zullen we Technologium als platform ook verder ‘technologiseren’. We willen inzetten op nieuwe digitale communicatie vormen en -kanalen. Onze digitale vriend Technobot zal daar trouwens een belangrijke rol in spelen. Dat we onze voetafdruk graag in een andere taal willen zetten, zal in 2018 eveneens een nieuwe invulling krijgen.

Bovenal willen we ons verder amuseren met het brengen van begrijpbaar en relevant technologie nieuws! We beschouwen het echt als onze missie om de Technologium lezers te helpen in het maken van doordachte digitale aankoopbeslissingen, het beter begrijpen van  technologie concepten en het leren kennen van innovatieve technologische producten en projecten.

Merci!

Bedankt aan iedereen die Technologium heeft helpen maken tot wat het is vandaag en wat het morgen zal worden! Zonder de early believers, het team, onze partners en natuurlijk ook onze trouwe lezers was ik dit nu niet aan het schrijven aan de andere kant van de wereld!

Ludwig

Ludwig

Plaats reactie

technologium-van-2013-tot-2018