Scroll to top

Top

Geen reacties

Acer stelt Predator gaming lijn voor

Gepost op 11/12/2015
Technologium Present op Acer Predator Bloggers Event

We maken ons allemaal wel eens schuldig aan het spelen van een potje candy crush of temple run. Gaming vandaag is een multi-platform en multi-device aangelegenheid. Toch blijft er op de markt een niche bestaan van “hardcore” gamers die “the real deal” willen. Geen in-app purchases, wel degelijk uitgewerkte graphics en een boeiende verhaallijn. Om deze software te draaien zonder “hiccups” (oftewel “lag” om het jargon van gamers te gebruiken) heb je degelijke hardware nodig. De gamer verwacht degelijke apparatuur en is bereid om daarvoor een meerprijs te betalen. Dit hadden verschillende merken reeds begrepen, denken we maar aan de Erazer lijn van Medion of Alienware van Dell. Eergisteren mochten we vanop de eerste rij kennismaken met de Predator lijn van Acer.

Acer_Event

De Predator lijn: Pros

Niettegenstaande dat we zeker voorstander zijn van meer concurrentie (drukt immers de prijzen voor de consument) vragen we ons toch af waar Acer het verschil zal maken in de bestaande markt voor gaming PCs. Het moet gezegd, de toestellen die we mochten uittesten zagen er fraai uit. Sterke punten vonden we dat er gewerkt is aan het uitbrengen van een hele line-up die bestaat uit zowel laptops, desktops, displays en zelfs een tablet. De games die we speelden zoals Star Wars Battlefront en Assassin’s Creed Syndicate draaiden – op hoogste specs – zonder enig probleem. Ook het koelingsmechanisme was redelijk indrukwekkend. Zo zal je met deze machines niet snel een ongewenste shut-down hebben wegen oververhitting.

Acer_Event_1

Toch enkele bedenkingen

Onze ervaring was overwegend positief maar toch hadden we onze bedenkingen bij een aantal keuzes die ze bij Acer gemaakt hebben. De videokaarten waarvoor Acer opteert zijn goed maar niet bij de allerbeste op de markt. Daarentegen werd er wel voor geopteerd om de toestellen uit te rusten met 64 GB RAM geheugen. Uit praktische overwegingen: we denken dat de extra “RAM” niet het verschil zal maken (waar een betere grafische kaart dat mogelijk wel had gedaan). We kunnen hieruit enkel besluiten dat het steken van 64 RAM hoofdzakelijk een marketingstunt is die vanuit verkoopsoverwegingen zeker effectief kan zijn. Het is wat jammer dat Acer voor de “flashy kleurtjes” is gegaan. Noem ons “old fashioned” maar als iets “oudere” gamers kunnen wij niet met deze laptops op ons werk aankomen. Hiermee mist Acer potentieel een aanzienlijk deel van de markt. Verder ook jammer – en dit heeft niets met de hardware te maken – dat de lijn gelanceerd wordt in januari, m.a.w. na de feestperiode. Dit is – naar onze mening – een bijzonder slechte timing en een gemiste kans om de producten meteen sterk in de markt te zetten.

Acer_Event_2

Secret Weapons

Acer zal met een sterke prijs naar voren moeten komen om de gaming community te overtuigen van de Predator reeks. Echte hardcore gamers zijn immers een trouw publiek die doorgaans blijven geloven in “hun” merk. We weten echter wel dat Acer doorgaans gaat voor een goede prijs-kwaliteit verhouding en een uitstekende service na verkoop. We verwachten dus van de Predator lijn niets anders. Last but not least waren we getuige van een primeur, een echte “secret weapon” als het ware. Zo werd tot onze verbazing ook een krachtige projector in de line-up opgenomen die volledig is ontworpen om gamers de unieke “immersive” experience te bieden. Of het product werkelijk een revolutie zal teweeg brengen weten we nog niet, we zijn echter wel benieuwd om het toestel eens uit te testen wanneer het op de markt komt.

Plaats reactie

acer-stelt-predator-gaming-lijn-voor