Scroll to top

Top

Geen reacties

Drie grote technologie trends voor het komende jaar

Gepost op 02/01/2017
De technologie trends voor 2017

Nu 2016 tot het verleden behoort, is het hoog tijd om er eventjes onze glazen bol bij te halen. Naar goeie gewoonte blikken we vooruit op de technolgie trends van het nieuwe jaar. De onderstaande technologie trends zullen naar alle waarschijnlijkheid door menig technologie aficionados besproken worden tijdens 2017.

MIXED REALITY

Tijdens 2016 lanceerden alle grote jongens hun eigen Virtual Reality apparatuur. Samsung kwam met de Gear op de markt, HTC met de Vive en Oculus met de Rift. VR kende zijn intrede in allerhande industrieeën, meer voor de hand liggende zoals gaming, maar ook binnen minder voor de hand liggende zoals onderwijs.

Wij geloven dat we in 2017 meer toepassingen zullen gaan zien waar Virtual Reality toegepast wordt op de dagdagelijkse realiteit. Pokemon Go kan hier als voorbeeld worden genomen. Wij denken dat het echter nog een stap verder kan gaan. Een stemgestuurde zonnebril die je navigeert naar je locatie door pijlen te projecteren op de weg. Een beetje zoals Google Maps in het echt.

SOCIAL MEDIA STREAMING

En meteen een tweede grote trend die volgens ons zal doorbreken in 2017. Social media evolueert van tekst naar bewegende beelden. Bewijs is er voldoende! Facebook zet sinds eind vorig jaar enorm hard in op Facebook Live, Periscope wordt het paradepaardje van Twitter en Snap is niet langer Snapchat. De klemtoon wordt ook op streaming gelegd. En misschien nog specifieker op het live streamen. Dit betekent zoveel als het in realtime delen van video met elkaar. Mobile zal hier zeker ook een belangrijke rol in spelen. We gebruiken immers meer en meer onze smartphone als centraal platform. We verwachten ons in 2017 aan meer livestreaming toepassingen, in allerhande vormen.

MOBIELE BOTS

Volgens menig technologie visionairs worden bots de nieuwe apps. Als het zo’n vaart zal lopen in 2017, is nog even afwachten. Dit gezegd zijnde zullen bots zonder enige twijfel belangrijker worden. Intussen bestaan er immers allerhande online platformen waarmee je relatief snel een bot kan bouwen. We denken dat bots zeker binnen media en entertainment een cruciale rol zullen spelen. Concreet geloven we dat er meer nieuwsbots op de markt zullen komen. In plaats van naar een nieuws site te surfen, zullen bots (zoals de Facebook Messenger Bot) het nieuws tot bij jou brengen. Op basis van je persoonlijke voorkeuren zul je kunnen beslissen welk nieuws er tot bij jou komt. Als je een bepaald nieuwsfeit interessant vindt, zal je vervolgens de bot om meer informatie kunnen vragen.

Zonder enige twijfel komen er nog interessante nieuwe zaken bij! Laat ons zeker weten als jij nog bepaalde trends in gedachten hebt!

Ludwig

Plaats reactie

drie-grote-technologie-trends-voor-het-komende-jaar