Scroll to top

Top

Geen reacties

Technologie tijdens Rio 2016 - De Giga Ballonnen

Gepost op 09/08/2016
Technologie op Rio 2016 – De Giga ballonnen

De Olympische Spelen zijn volop bezig! Rio de Janeiro werd voor de gelegenheid omgetoverd in de sport hoofdstad van de wereld. Een dikke tien duizend atleten vanuit 206 landen strijden om op z’n minst het Olympische minimum te halen. Of nog beter met een medaille richting thuisland terug te keren. Naast een dorp aan atleten, komt ook een kleine stad aan toeristen richting Rio 2016. De laatste cijfers schatten de toeristische stormloop op vijftig duizend koppen.

Genoeg over mensen ;), De Zomerspelen zijn ook op technologie vlak mee met hun tijd. Maar wat is nu de coolste tech die je op Rio 2016 terug kan vinden? We vertellen je gedurende Rio 2016 in iedere blogpost over een nieuwe tech.

Gigantische veiligheidsballonnen

En ja, deze post gaat nog steed over high tech. En meteen ook een primeur. Dit jaar zweven vier grote veiligheidsballonnen rond het Olympische dorp in Rio. Deze giga ballonnen zijn uitgerust met high tech camera’s die in real-time alles filmen wat er zich op de grond afspeelt. Daarnaast kunnen de ballonnen van het Californische bedrijf Logos Technologies ook verdachte activiteiten en handelingen detecteren en melden.

Rio 2016

De camera’s in de ballonnen staan ook in contact met de veiligheidscamera’s op de grond. Op die manier wordt alles perfect in de gaten gehouden. Tokyo, de gaststad voor de Olympische Spelen in 2020 heeft alvast interesse getoond in het systeem. Logos Technologies haalt dit jaar maar liefst acht miljoen US Dollar binnen met het contract.

In het filmpje hieronder zie je eveneens de ballonen vanaf seconde 42.

Later deze week komt technologie twee aan bod: De Olympic Broadcasting Services!

Ludwig

Plaats reactie

technologie-tijdens-rio-2016-de-giga-ballonnen