Scroll to top

Top

1 reactie

Wrap-up Tech Startup Day 2015

Gepost op 13/03/2015
Wrap-up Tech Startup Day 2015

Het event van het jaar dat de Belgische tech startup scene samenbrengt ging gisteren door in The Egg Brussel. Het was een mix van workshops en networking met als primaire doelstelling startup knowhow overbrengen aan een brede waaier van participanten.

Het is fantastisch te zien dat de Belgische tech startup fanbase stevig toeneemt. Waar het een paar jaar geleden nog eerder het clubje van entrepreneurial geeks was, kunnen we vandaag met trots – of #BEproud – in het hart zeggen dat de community exponentieel gegroeid is!

Er zijn veel highlights die we zouden kunnen benadrukken (check maar onze twitter), maar we kiezen ervoor om ons hier te focussen op wat in de long run het relevantst is, en meteen ook de belangrijkste boodschap, zijnde het pad (in alle richtingen) verder effenen om nog meer tech startups in ons Belgenland te krijgen en het voortouw nemen op internationale basis. Je voelt het al, ambitieus plan, maar zo hoort het ook!

Om dit te faciliteren werd het Belgian Startup Manifesto in het leven geroepen….BAM! Een aantal BEstartups pioniers (zie hieronder) sloegen de handen in elkaar om een programma uit de grond te stampen, dat ervoor moet zorgen dat tech ondernemerschap meer wordt gestimuleerd in België.

Tech Startup day

 #1 Startup, Inc.

Het eerste punt van het Belgian Startup Manifesto focust op de oprichting (en afsluiting) van een startup toegankelijker te maken. Dit is een punt dat we ook bij Technologium ervaren. Het is absurd met hoeveel kosten en administratie je geconfronteerd wordt als startende onderneming. En dit allemaal al vooraleer de eerste Euro’s binnenkomen.

#2 Buy from startups

Deze maatregel legt de focus op het meer naar voor schuiven van startups als consumenten (of andere bedrijven) een product of dienst willen kopen. Vandaag de dag hebben we nogal snel de neiging om naar traditionele en ‘bewezen’ bedrijven te stappen als we iets nodig hebben. Maar waarom niet naar startups? Geldige en relevante vraag zonder duidelijke reden.

#3 Educate & Cultivate

Veel begint met de manier waarop we ons onderwijs organiseren. Vandaag zal bijvoorbeeld de gemiddelde student de schoolbanken verlaten zonder codeerskills, met de boodschap om een ‘stabiele’ job te gaan zoeken bij een ‘corporate’. Waarom niet coderen als basiscompetentie integreren en entrepreneurship naar voor schuiven als gelijkwaardig alternatief?

#4 Pay It Forward

Sharing is caring zou meer een mantra moeten zijn binnen ondernemerschap en onze maatschappij. Startende ondernemers zouden heel eenvoudig en zonder hoge barrières met ervaren ondernemers (en managers binnen grote bedrijven) rond de tafel moeten kunnen zitten en vragen stellen, ideeën pitchen en raad krijgen.

#5 BE Proud

Meteen een knaller om dit manifesto mee af te sluiten. We moeten trotser zijn op onze Belgische startup community. Mooie dingen gebeuren iedere dag; founders die met elkaar in contact komen, startups die keihard scoren met hun pitch, netwerken die zich ontplooien en de startup community die samenkomt. Laat je stem horen en bouw mee aan dit verhaal!

Tech Startup Day

Dikke proficiat aan Startups.be en de pionier community om dit allemaal te faciliteren! Jullie zorgen ervoor dat de Belgische tech startup scene de aandacht krijgt die het verdient. Keep up the good work, really!

Het ganse Technologium team

Ludwig

Plaats reactie

wrap-up-tech-startup-day-2015