Scroll to top

Top

Geen reacties

Tech snufjes uit de IKEA

Gepost op 28/04/2016
Tech snufjes uit de IKEA

IKEA’s vind je tegenwoordig in elk deel van het land. Wist je ook dat je er niet alleen terecht kan voor stoelen en kasten, maar ook voor heel wat technologische snufjes?

Draadloos opladen

Meer en meer smartphone worden standaard geleverd met ondersteuning voor draadloos opladen. IKEA speelt hier dan ook handig op in door lampen en tafels met ingebouwde opladers aan te bieden.
Beschikt je toestel nog niet over draadloos opladen? Geen nood, want voor de meest frequente toestellen is ook gewoon een hoesje te koop dat draadloos opladen mogelijk maakt.

Virtual Reality

Deze Zweedse meubelmaker is best mee met zijn tijd: zo kwamen ze onlangs op de proppen met een virtual reality app voor de HTC Vive. In deze app kan je in je virtuele keuken al even rondwandelen voor je daadwerkelijk de bestelbon tekent. Knap werk, al ontbreken heel wat van de configuratieopties momenteel nog. Zo is het enkel mogelijk om uit 3 stijlen te kiezen. Het team achter de VR-app zit echter niet stil en zal updates releasen tot eind augustus. Dan loopt immers de proefperiode voor dit concept af en zal men het experiment gaan evalueren.
Een eerste update is immers beschikbaar: zo kan je nu ook gehaktballen klaarmaken in je virtuele keuken. Geef mij toch maar echte kötbullar.

7ija_nny.0.0

vr-ikea-adi-robertson.0.0

Zonnepanelen

In de UK en Nederland kon je vroeger al terecht bij deze Zweedse groothandel voor zonnepanelen. Door het wegvallen van heel wat subsidies verdween dit product echter uit de rekken. In 2016 komt dit aanbod terug. IKEA doet dit echter niet zelf: zo werken ze samen met Solarcentury (UK) en Hanergy Solar (NL). Destijds betaalde je zo’n 7300 euro voor een 3,36 kilowatt-systeem. Wat het nu gaat kosten is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal er ook de mogelijkheid om je zonnepanelen te leasen (huren) niet ontbreken. Over een Belgisch aanbod is nog niets bekend.

zonnepanelen-480x240

Televisies

Voor circa 1300 euro koopt je bij IKEA een tv met 2.1 geluidssysteem geïntegreerd. Persoonlijk kan ik deze niet echt aanraden: het is een koopje, maar daar lijdt de beeldkwaliteit toch wel onder. Het doet al snel aan als verouderde technologie en gezien de prijs kan dat ook best.

ikea-uppleva-01-03

Smart lampen, hydrophonische tuinen en meer op komst

In 2016 mogen we nog meer snufjes verwachten. Zo werken ze aan een intelligent lampensysteem dat je nog het best kan vergelijken met Philips Hue. Intelligente lampen die je via domotica of een app kan aan- en uitschakelen, dimmen of zelfs van kleur veranderen. Maar het leukste (maar misschien het minst techy) zijn de Krydda/Växer producten die er dit jaar aankomen. Dit is alles voor je eigen binnenhuis, hydrofonische tuin. Dit zijn tuinen waarbij je geen gebruik maakt van potgrond, maar je planten groeien in een kleine pot die jij dan voorziet van water en voedingsstoffen. Zo kan je bijvoorbeeld het hele jaar door binnen kruiden of minisalade telen. Of wat dacht je van aardbeien op je bureau kweken?

ikea-hydroponic-garden-706x369

Bram Vandewalle

Plaats reactie

tech-snufjes-uit-de-ikea