Scroll to top

Top

Geen reacties

Tech rekruten worden voor veel geld geveild op Breaz.io!

Gepost op 20/08/2014
Breaz.io is de veilingsite voor tech profielen!

Een paar weken geleden heeft een rechter in Silicon Valley een schikking voor een schadevergoeding van 324 miljoen Dollar afgewezen. Dit voorstel kwam van Google, Adobe, Intel en Apple. Er hangt hen namelijk een gigantische rechtszaak boven het hoofd. De vier hebben jarenlang onderling afgesproken om niet van elkaars personeelbestand te rekruteren. Ze kampen allemaal met hetzelfde probleem, er zijn te weinig kandidaten voor de openstaande tech vacatures. Nu beginnen start-ups handig gebruik te maken van dit tekort aan talent en dat komt de toekomstige werknemers zeer goed uit.

Breaz.io draait de rollen om!

Iedereen die al naar een job op zoek gegaan is weet dat dit niet op één dag geklaard is! Je moet bij veel bedrijven solliciteren en je hebt weinig onderhandelingsmarge over je salaris, zeker bij je eerste job. Stel je eens voor dat de rollen worden omgedraaid,  je moet enkel een profiel aanmaken en dan wachten terwijl verschillende bedrijven tegen elkaar opbieden om jou binnen te halen. Wel dat is precies wat Breaz.io aanbiedt. Het is zo erg gesteld met het aantal software ontwikkelaars, data wetenschappers en zo veel andere tech jobs dat bedrijven grof geld bieden om toch maar het nodige talent binnen te halen.

Het concept slaat aan!

In mei heeft Brizio.io de eerste veiling georganiseerd, en ondertussen is er al voor meer dan zeven miljoen Euro aan salaris geboden. De meeste bedrijven die rekruteren zijn tech start-ups die kampen met een exponentiële groei en snel het broodnodige talent nodig hebben om deze groei te kunnen ondersteunen. Een mooi voorbeeld is de franse start-up Blablacar, deze website om autoritten te delen heeft net 100 miljoen euro opgehaald. Er werken zo’n 150 mensen bij Blablacar en er staan nog meer dan 30 vacatures open, waardoor ze grof geld bieden om deze vacatures snel te kunnen invullen. Maar het probleem beperkt zich niet enkel tot start-ups, ook Amazon had in 2013 meer dan 1.500 open vacatures voor tech jobs.

Dat Breaz.io zoveel succes heeft, brengt ook een pijnlijke zaak aan het licht. Er zijn namelijk veel te weinig mensen die worden opgeleid voor de jobs van de toekomst. Genoeg mensen op de arbeidsmarkt met de zogenaamde STEM vaardigheden (Science – Technology – Engineering – Mathematics) wordt dé uitdaging voor de toekomst.

Als je geen tech profiel hebt kan je nog altijd potentiële kandidaten aanbevelen, als deze dan gerekruteerd worden krijg je 500 Euro voor de tip. Mooi verdiend toch!

 

Stay Tech’d

Antoine Smets

Plaats reactie

tech-rekruten-worden-voor-veel-geld-geveild-op-breaz-io