Scroll to top

Top

Geen reacties

Terug juichen in het stadium | Tech bedrijven helpen

Gepost op 19/06/2020
Terug juichen in het stadium | Tech bedrijven helpen

De voetbal competities worden terug opgestart maar zonder publiek. Het publiek en het gejuich wordt niet enkel gemist door de spelers maar ook door de kijkers thuis.

Elke voetbalcompetitie is op zoek gegaan naar een oplossing; zo hebben de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga het gaming bedrijf EA Sports gecontacteerd. Ze gebruiken de geluidsfragmenten van het bekende FIFA voetbal video spel. Zo zijn er meer dan 800 geluidsclips beschikbaar, van FC Barcelona fans die niet blij zijn met een gele kaart tot Liverpool fans die samen zingen. De geluidsman zal tijdens de match optreden als een DJ, door het juiste geluidsfragment af te spelen op het juiste moment. De gaming wereld komt zo weer een stap dichter bij de werkelijke wereld.

De Duitse Bundeslega gebruikt dan weer de geluidsfragmenten van voetbal matchen die in het verleden hebben plaatsgevonden.

De jonge start-up HearMeCheer is snel op het gat in de markt gesprongen en heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld waarbij de reacties van de kijker thuis worden verwerkt in de officiële uitzending. Ze aggregeren duizenden reacties door een geluidseffect toe te voegen en deze dan live uit te zenden. Ze hebben al een partnership in de wacht gesleept met de sport zender ESPN.

Met de heropening van tal van sportcompetities in juli wordt het interessant te volgen hoe start-ups met creatieve oplossingen de kijkervaring zo rijk mogelijk kunnen maken.

Antoine Smets

Plaats reactie

terug-juichen-in-het-stadium-tech-bedrijven-helpen