Scroll to top

Top

Geen reacties

SXSW 2017 | De Belgische startups

Gepost op 23/02/2017
SXSW 2017 | De Belgische startups

Tussen 10 en 19 maart wordt Austin omgetoverd in het decor voor een ware fusie van de creatieve en technologische sector. SXSW, ook wel gekend als South By Southwest, zal ongeveer 75 duizend mensen ontvangen tijdens de 8 dagen durende conferentie.

Dit jaar organiseren het Belgische Startups.be samen met een aantal partners ook een heuse missie richting SXSW. Van 12 tot 15 maart zullen tien Belgische bedrijven een stand hebben om aan de wereld te tonen welke coole producten we wel in huis hebben. Die Belgische stand krijgt trouwens heel passend de naam ‘Café des Belges’.

De Belgische startups op SXSW

Jack

Jack is een berichtenapp die focust op ‘slow messaging’. In concreto houdt dit in dat jij kan beslissen wanneer de ontvanger jouw bericht te zien krijgt. Hiermee wil Jack terug gaan naar de essentie van berichten, namelijk de inhoud, in plaats van te focussen op de snelheid.

Look

Look is een mobiele livestreaming app. Je kan via de app andere gebruikers vragen om voor jou te streamen gedurende 20 seconden. De missie van Look is om livestreamen zo relevant en persoonlijk mogelijk maken.

Foodpairing

Foodpairing ontwikkelde een online aroma database. Dankzij de informatie in de database kom je te weten welk type smaken goed bij elkaar passen. Via de Foodpairing technologie kan je unieke smakencombinaties maken die je anders nooit voor mogelijk zou achten.

Onak

Deze startup ontwikkelde een plooibare kano. Juist omdat je de kano kan opplooien is deze veel eenvoudiger te transporteren en overal mee te nemen. Onak is een product geincubeerd binnen de CoFoundry.

Muuselabs

Deze jongens combineren hardware en software bij de ontwikkeling van hun producten. Hun eerste product, de Jeko, is een soort van digitale muziekdoos voor kinderen.

Naast de vijf bovengenoemde bedrijven zullen ook iText, Sentiance, Yondr, Fifteen24  en Farmboy aanwezig zijn op SXSW. Over hen meer in een volgend artikel!

Ludwig

Plaats reactie

sxsw-2017-de-belgische-startups