Scroll to top

Top

Geen reacties

Elektrisch surfen met de surfplanken van Onean

Gepost op 20/08/2015
Surfen zonder golven of wind!

Het Baskisch merk Onean, onderdeel van het bedrijf Aquila Boards, is al sinds 2013 bezig met de ontwikkeling van een surfplank die je kan gebruiken in alle omstandigheden. Het concept, dat ondertussen volledig getest en uitgewerkt werd, heeft het voordeel dat de surfer niet meer (volledig) afhangt van het weer maar nu ook op de meeste kalme watertjes zonder een zuchtje wind volledig kan genieten van wat surfen als watersport te bieden heeft.

Onean-surfboard_dezeen_468_1

Enkele specificaties

Het merk komt in eerste plaats op de markt met twee modellen. Het eerste model is de Carver en wordt aangeraden aan surfers die reeds enige ervaring hebben. De surfplank is ontworpen voor mensen die wel nog steeds een kick zoeken en het doen voor de sport. De plank wordt aangedreven door een dual-core brushless elektromotor en weegt om en bij de 12 kilogram. Maximum snelheden zijn nog niet bekend maar schattingen lopen van 15 tot 20 KM/uur. De autonomie zou ongeveer 40 minuten bedragen met een topsnelheid die 20 minuten aangehouden kan worden. Voor de mensen die eerder op zoek zijn naar een rustigere vorm van “cruisen” en meer interesse hebben om rustig op plaatsen te komen waar je enkel via het water geraakt is er de manta. Dit breder board heeft een maximumsnelheid van 7 KM/uur, is geschikt voor absolute beginners en heeft een autonomie van 2 uur. Beide modellen zijn voorzien van een “fast charge” unit zodat je met 2 uur opladen weer klaar bent voor een nieuw rondje fun.

Mogelijk een struikelblok: de prijs

We denken dat de modellen voorgesteld door Onean zeker het surfen meer toegankelijk kunnen maken in landen die niet “gezegend” zijn met mooie golven of een stevige bries (België?). Enig minpunt is wel dat je redelijk wat moet neertellen voor deze high-tech surfplanken. Beiden kosten ze rond de 3500 Euro. Er is ook al sprake van een kleiner derde model, de “blade”, maar daarover is voorlopig nog niet veel geweten. We houden het voor jou in de gaten!

Plaats reactie

elektrisch-surfen-met-de-surfplanken-van-onean