Scroll to top

Top

Geen reacties

Surface Studio | All-in-one komt aan de oppervlakte

Gepost op 26/10/2016
Surface Studio | All-in-one komt aan de oppervlakte

Eerder vandaag hield Microsoft zijn Windows 10-event. Het was echter niet alleen software dat de show stal: we kregen zowaar twee nieuwe Surface devices te zien.

De Surface Studio is ongetwijfeld de interessantste van de twee. Deze all-in-one is eigenlijk een scherm dat toevallig ook een volledige PC bevat. Jep, een loodrechte aanval op de iMac van Apple. Die is inmiddels trouwens al wat verouderd qua kracht, maar de Studio krijgt de nieuwste siliconen om alles vooruit te stuwen. Het basismodel ontbreekt ons wel wat aan werkgeheugen, slechts 8GB krijg je voor je 2999 dollar. Best stevig, maar hiervoor krijg je dan ook een 28″ scherm met een gigantische resolutie (4500×3000 pixels). Die 2999 euro is trouwens slechts de basisprijs, je kan ook opteren voor 3499 dollar (16GB werkgeheugen en snellere i7 processor) of 4199 dollar (32GB , i7 en meer grafische rekenkracht). Opvallend is ook de aanwezigheid van degelijke grafische kaarten, iets dat vaak toch over het hoofd gezien wordt.

De aanwezigheid van die grafische kracht moeten we echter niet gaan zoeken bij games (al is dat natuurlijk al tijd mooi meegenomen). De volgende Windowsupdate, de “Creators Update”, legt de focust op contentcreatie, in het bijzonder 3D content. Zo krijgt MS Paint nu een 3D opvolger en komen er virtual reality headsets op de markt. Ook zal je met Windows 10 smartphones met de camera 3D modellen kunnen genereren.
Content creeëren vraagt natuurlijk een andere aanpak. De Surface Studio heeft ondersteuning voor de Surface Pen zodat je gewoon kan tekenen op het grote scherm. Dat kan je trouwens eenvoudig kantelen om bijvoorbeeld een plan of diagram te schetsen.

Voor die mensen die dan weer de baan op moeten is er de nieuwe Surface Book i7. De naam doet terecht vermoeden dat deze laptop is uitgerust met een Intel Core i7 processor. Wederom is weer de nodige rekenkracht aanwezig met Nvidia’s Geforce GTX 965M. Net als bij de Studio koos Microsoft ook hier voor een kaart van de vorige generatie. Grootste verbetering van deze nieuwe Surface Book is echter de accuduur: 30 procent langer dan de vorige generatie, goed voor 16 uur. Goed om dat ene seizoen van Game of Thrones in te halen onderweg dus en dan nog wat. Die vorige generatie Surface Books is trouwens nooit verkrijgbaar geweest in de Benelux. Het is nog onduidelijk of deze nieuwe telg bij ons te vinden zal zijn. De prijzen starten in de VS alleszins vanaf 2399 dollar tot 3199 dollar. Het worden kostelijke tijden voor Microsoftfans.

Toch liever Apple? Leg je kredietkaart dan maar niet te ver, want morgen is er Apple’s event. De ster van de show is al uitgelekt: een nieuwe MacBook met touchstrip. Wordt vervolgd…

https://www.youtube.com/watch?v=A1OsmndtIrY

Bram Vandewalle

Plaats reactie

surface-studio-all-in-one-komt-aan-de-oppervlakte