Scroll to top

Top

Geen reacties

Steam is het perfecte kerstgeschenk voor gamers

Gepost op 13/12/2015
Steam is het perfecte kerstgeschenk voor gamers

De tijd dat menig gamelovers hun tent opzetten bij de ‘game boer’ om een persoonlijke versie van Grand Theft Auto of Splinter Cell  te verzilveren, is intussen gedaan. Vandaag is het immers niet langer nodig om een CD-rom in je bezit te hebben om toegang te krijgen tot games.

Het internet, met name online gaming platformen, hebben het verspreiden van games naast eenvoudiger en goedkoper, ook meer schaalbaar en socialer gemaakt. Het spelen van games kreeg dankzij het ganse online gebeuren eveneens nieuwe dimensies. Denk maar aan de enorme multiplayer hits zoals Call Of Duty of World of Worldcraft.

Welke platformen in de toekomst de plak zullen zwaaien is moeilijk voorspellen. Echter is er vandaag een platform dat er met kop en schouder bovenuit steekt, namelijk Steam.

1 klik verwijderd van de beste games

Het Steam platform werd ontwikkeld door Valve, een grote Amerikaanse speler in het ontwikkelen en distribueren van games. Kleppers zoals Half-Life en Counter-Strike werden bedacht door dit bedrijf. Valve ontwikkelde Steam om het updaten van games gemakkelijker te maken. Destijds namen deze updates dikwijls dagen in beslag. Met als gevolg dat de vele fanatiekelingen niet langer konden gamen, met veel misnoegen als gevolg.

Steam is echter veel meer dan een automatisch update platform. Vandaag is Steam ook de grootste online gaming community. Meer dan 125 miljoen jongens en meisjes zijn actief onderdeel van het platform, en gamen op een dagelijkse basis samen. Ook is Steam een gigantisch grote game bibliotheek. In september 2015 telde het platform meer dan 6400 games. De laatste schattingen leren ons dat meer dan 75% van alle online gelanceerde games via Steam worden gedownload. Indrukwekkende cijfers!

Steam Gift Card als kerstgeschenk?

Het is niet altijd eenvoudig om een geslaagd kerstcadeau te vinden. Een persoonlijke waardebon is altijd wel een interessant idee. Het biedt immers de keuze om zelf een stuk te kiezen wat je krijgt.

Steam

Als jij op zoek bent naar een cadeautje voor een gamer, dan is een Steam Gift Card een geweldig idee. Met de Steam giftcard geef je de gelukkige toegang tot de nieuwste games. Toppers zoals Counter-Strike Global Offensive, Dota2 en Football Manager 2016 maken allemaal deel uit van de collectie. Ook kan je kiezen uit verschillende bedragen, handig dus als je een bepaald budget wil respecteren. De Gift Card kan gebruikt worden om volledige games te kopen, updates van games te bekostigen of demo’s van games aan te schaffen. Tijdens de winterperiode kunnen bepaalde spelletjes ook met 90 procent korting aangeschaft worden. Meer informatie over de Gift card vind je hier.

Ludwig

Plaats reactie

steam-is-het-perfecte-kerstgeschenk-voor-gamers