Scroll to top

Top

Geen reacties

StartupBus komt zo

Gepost op 04/08/2015
StartupBus komt zo

Intussen zijn we al relatief vertrouwd met de startup initiatieven en events in België. Zo waren we reeds aanwezig op menig hackathons, startup weekends, demodays en tech startup events. Toen we de idee van de StartupBus zagen passeren, moesten we toch eventjes researchen.

Na een gesprek met de organisatoren, Ann Glorieus en Steven Beeckman daagde het allemaal wat meer.

Concept van de StartupBus

In essentie komt het erop neer dat een aantal (aspirant) ondernemers, in deze context buspreneurs, gedurende een busrit van een startup idee evolueren naar een prototype (dit is een eerste versie van wat het mogelijke product of dienst zou kunnen zijn). Het format heeft dus aardig wat weg van een Startup Weekend.

Startup Bus

Voor deze editie van de StartupBus vertrekken er verschillende bussen vanuit een aantal Europese landen. Meer bepaald Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Estland en België. De Belgische StartupBus vertrekt vanuit Co.Station BXL op 29 augustus en rijdt via een aantal ondernemende hotspots tot in Keulen. De aankomst daar is gepland op 31 augustus.

Op één september is de eerste D-Day voor de verschillende buspreneurs. Ze moeten het met hun pitch opnemen tegen de verschillende andere teams op de bus, alsook tegen de teams van de andere Europese Startup Bussen.

 

Le moment suprême: De Pirate Summit

De winnaars van de pitches zullen vervolgens de kans krijgen om hun, zonder enige twijfel, fantastisch prototype voor te stellen en te pitchen aan de community van de Pirate Summit. De Pirate Summit is op zich een enorm cool concept (zie filmpje hieronder) en het loont al de moeite om de bus op te springen enkel om hier aanwezig te zijn ;). Maar natuurlijk gaan de echte ondernemers daar om hun concept voor te stellen en eventueel al met interessante investeerders op zak terug naar huis te vertrekken.

Busje komt zo!

Heb je zoiets van ‘Ja! Daar moet ik gewoon bij zijn!’ Wel, goed nieuws, dat kan! Registreer voor een ticket op de StartupBus (inclusief ticket voor de Pirate Summit) hier!

Good luck Buspreneurs! En fantastisch initiatief Steven en Ann! Kudos.

Ludwig

Plaats reactie

startupbus-komt-zo