Scroll to top

Top

Geen reacties

Op 54u een bedrijf dankzij Startup Weekend Brussels! - Technologium

Gepost op 30/06/2014
Op 54u een bedrijf dankzij Startup Weekend Brussels!

Het was een productief weekend voor de deelnemers van de 3de editie van Startup weekend Brussels. De voorbije 54 uur hebben ze de klok rond doorgewerkt. Mede dankzij de hulp van de  coaches hebben de deelnemers enorme stappen gezet in het uitbouwen van hun product of dienst. Vrijdagavond zijn de 13 teams samengesteld op basis van de beste ideeën en zondagavond hebben al de teams hun businessplan gepresenteerd met in de meeste gevallen een al een werkend prototype.

Het was voor de jury geen gemakkelijke beslissing om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Al de start-ups in wording hadden innovatieve ideeën, een sterk business plan en een mooi product. Tussen de nieuwe getrouwheidskaart van King Card, de app van Eat Safe voor mensen met allergieën en de Pulsband die mensen will samenbrengen om te gaan sporten, waren er uiteindelijk drie grote winnaars:

De leanest prize

Deze prijs die werd toegekend aan het idee dat het makkelijkst op de markt te brengen is, werd door Birzo in de wacht gesleept. Zij ontwikkelden een app om mensen op een gepersonaliseerde manier nieuwe bieren te doen ontdekken.

De geek prize

Deze prijs ging naar Mail Swipe, een intelligente tool om je inbox te beheren. De beta-versie is deze week al beschikbaar om te testen.

De hoofdprijs

Tiny Stories schoot de hoofdvogel van het Startup weekend. Ze ontwikkelden een app die je toelaat om op zeer gemakkelijk wijze een eigen korte tekenfilm te maken. Het team rond projectleider Stephane Leborgne zette de focus op het sociale en creatieve element, wat zeker in de smaak viel bij de juryleden.

 

Wij vonden het in ieder geval een zeer sterke editie! Alle start-ups hebben een enorm potentieel en hebben reële kansen op slagen! Proficiat ook aan de organisatie, de vrijwilligers en de sponsors om er z’on mooi evenement van te maken! We kijken al uit naar de volgende editie.

Stay Tech’d

 

Antoine Smets

Plaats reactie

op-54u-een-bedrijf-dankzij-startup-weekend-brussels-technologium