Scroll to top

Top

1 reactie

Startup weekend: je eigen techbedrijf in 54u

Gepost op 15/06/2014
Startup weekend: je eigen techbedrijf in 54u

Binnen twee weken is het zo ver, voor de tiende keer zal er een Belgisch start-up weekend plaatsvinden. De organisatie achter dit evenement heeft wel een erg innovatieve manier gevonden om ondernemerschap te stimuleren!

Hoe verloopt z’on start-up weekend?

Alle deelnemers worden op vrijdagavond verwacht. De bedoeling is om dan de teams te vormen; onder de vorm van een soort meet & greet. Een aantal mensen komen hun idee voor een  start-up voorstellen, waarna jij kan solliciteren bij de mensen met de ideeën die je het meest aanspreken (of zelf een idee voorstellen natuurlijk). Op het einde van de avond zullen er zo een twintigtal teams gevormd worden rond de beste ideeën. Deze teams bestaan uit mensen met verschillende achtergronden (marketing, developers, designers, coders,…). Daarna is alles klaar voor een weekend vol creativiteit, business modeling, coderen,.. maar ook weinig slapen en veel adrenaline :). De teams worden doorheen het weekend bijgestaan door coaches die meestal experten in een bepaald vakgebied zijn. Op zondagavond is het dan tijd voor de presentaties. De bedoeling is om tegen dan een business plan EN een werkend prototype te hebben.

De winnende ploeg van  vorig jaar.

Van de 18 teams die de eindmeet haalden, ging de eerste plaats naar MeetGinger. Deze start-up, nu gewoonweg Ginger genaamd, doet het zeer goed en hun app is reeds beschikbaar in de Apple store. Ginger is een soort Tinder, maar in plaats van alleen naar een date te gaan, is het de bedoeling dat je twee vrienden of vriendinnen meeneemt. Dan heb je als het ware een triple date wat de drempel voor vele mensen lager maakt om met onbekenden af te spreken.

Interesse?

Er zijn nog altijd plaatsen vrij voor de volgende editie, deze zal plaatsvinden in Brussel tijdens het weekend van 27 tot 29 juni. Zoals gezegd kan iedereen deelnemen, je moet niet kunnen coderen of zelf een idee hebben, maar een dosis creativiteit en veel motivatie zijn noodzakelijk! Als je geen tijd hebt, kan je ook altijd de zondagavond naar de presentaties gaan kijken en misschien wel de volgende Facebook ontdekken!

Wij wensen alle kandidaten alvast veel succes en houden jullie op de hoogte!

Stay Tech’d!

 

 

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

startup-weekend-je-eigen-techbedrijf-in-54u