Scroll to top

Top

Geen reacties

Spin Remote Control, anders zappen

Gepost op 15/11/2016
Spin remote control | Anders zappen

De spin remote control is een alternatieve zapper die zowel je TV, Sonos, Philips Hue verlichting en Nest thermostaat kan bedienen. Een leuk gadget dat de traditionele afstandsbedieningen overbodig maakt en alles in één originele afstandsbediening integreert. Het bedrijf ‘spin remote’ is ontstaan uit een Kickstarter project dat maar liefst 114,289 Euro aan kapitaal ophaalde. Wij gingen er mee aan de slag en delen graag onze bemerkingen.

remote-config

Installatie

Het installeren van het product is zeer simpel. Je dient 2 AA batterijtjes in het toestel te plaatsen en je Bluetooth aanschakelen op je smartphone. Vervolgens dien je de app ‘SPIN remote’ te downloaden in de Appstore of Google Play store en klaar is kees. De app zal via je Bluetooth verbinding connectie maken met je ‘Spin’ diegene je op zijn beurt kan configureren in de applicatie. In de applicatie is er de mogelijkheid om verschillende toestellen te verbinden (Sonos, TV, Philips Hue, Google Nest, …) die je elk een unieke kleur toewijst. Door op de ‘ S’ te tikken op de ‘Spin’ zal je bepalen welk toestel je gaat bedienen (zichtbaar aan de kleur van de led lichtjes). Voor elk toestel dient een specifieke configuratie ingesteld te worden.

Wij gingen eerst aan de slag met het configureren van de TV. Onwetend of een Proximus Setup box compatibel was met het device probeerden we het toch, met verrassend positief resultaat als gevolg. Zo kan je kiezen met welke bewegingen je het volume hoger of lager zet, hoe je van zender veranderd, hoe je navigeert in de tv gids etc. En dit allemaal met een afstandsbediening zonder ook maar één knop.

Opmerking bij het filmpje; hier worden alle handelingen ‘in de lucht’ uitgevoerd om het visueel duidelijker te maken. Het is echter ook mogelijk en eenvoudiger de handelingen op een tafel of ander oppervlak uit te voeren.

Vervolgens gingen we aan de slag met het configureren van de SONOS installatie. Deze werkte evenwel op dezelfde manier en ondervonden we geen problemen. Over andere toestellen beschikten we namelijk niet en was het testen ervan dus ook ietwat moeilijker.

Technologie

Zoals reeds aangehaald moet je het device via Bluetooth koppelen aan je smartphone voor de configuratie. Voor het gebruik koppel je het toestel via je telefoon aan je Wifi zodat je afstandsbediening kan spreken met alle slimme toestellen in huis. Minpuntje is dat het dus wel wat batterijcapaciteit van je telefoon absorbeert. Het configureren van de handelingen die nodig zijn om je volume te wijzigen of van zender te veranderen wordt via infrarood gedaan. Zo moet je met je originele afstandsbediening mikken op de Spin en zal deze de knoppen linken aan een bepaalde beweging.

Gebruik

Het gebruik is zeer eenvoudig, innovatief en handig. Ook kan je de sensitiviteit van het toestel wijzigen wanneer je bijvoorbeeld draait om je volume te regelen. Zo hoef je geen (of minder) onnatuurlijke bewegingen te maken wanneer je de Spin remote bijvoorbeeld meer dan 360 graden moet draaien in één twist. Ook is het leuk je hele living vanuit je luie zetel te kunnen bedienen met één toestel. Ook de instructief voor het wijzigen van instellingen of configuraties worden duidelijk weergegeven via Youtube video’s in een ‘how to’ rubriek.

spinneke

Conclusie

Een super leuk en handig hebbeding aan een aanvaardbare prijs van 99 Euro. Nadeel is dat het echter nog relatief beperkt is in mogelijkheden. Zo zijn er nog een tal aan toestellen die niet compatibel zijn met de afstandsbediening. Je moet ook al een slimme thermostaat hebben, een Sonos installatie en een TV vooraleer de afstandsbediening echt een toegevoegde waarde heeft. Enkel voor gebruik met de TV is leuk, maar geen 99 Euro waard in onze ogen. Het is een leuk hebbeding waar elke gadget liefhebber zich zeker mee kan amuseren, maar minder aangewezen voor de minder tech-savvy mensen onder ons. Wel wisten de oprichters ons te vertellen dat er een heleboel nieuwe compatibele toestellen in de pipeline zitten. De SPIN zal dus zeker relevanter worden met de tijd. Vandaag is hij reeds verkrijgbaar via Coolblue via deze link.

Overzicht scores

Design
9
Gebruik
7.5
Compatibiliteit
6.5
innovatie gehalte
8
7.8

Rating

Christophe Havermans

Plaats reactie

spin-remote-control-anders-zappen