Scroll to top

Top

Geen reacties

Space X raket crasht opnieuw

Gepost op 19/01/2016
Space X raket crasht opnieuw

Brokken op het droneship.

“De stukken zijn tenminste al wat groter!” – Dixit Tesla en Space X CEO Elon Musk. Falcon 9, de laatste iteratie van het Space X programma slaagde erin om haar vracht van satellieten voor wetenschappelijk onderzoek af te leveren. Spijtig genoeg crashte de herbruikbare raket net na de landing door een defect in haar landingsgestel. Musk laat het niet aan zijn hart komen:

De Tesla CEO lijkt erg optimistisch over de toekomst van de verticale landingen. Met de wereld en zijn investeerders als publiek kan hij natuurlijk niet anders:

Space X zet weer een stap richting goedkopere ruimtevaart.

Het is ondertussen de derde iteratie die op een gewelddadige manier op het dek van het droneship aan haar einde komt, maar daar ligt bij Space X niemand van wakker. Zij beschouwen zichzelf nog steeds als een start-up die nog wat plooien uit hun dienst moet strijken. Die dienst bevat, even voor de duidelijkheid: een herbruikbare raket (goedkoper!), die verticaal kan opstijgen én landen (flexibel!), een grote payload aan boord kan hebben (yay science!) én die in het midden van de oceaan op een droneship kan landen (nóg flexibeler!). Met die specificaties zien we het bij Technologium dan ook graag door de vingers als er af en toe eentje omvalt.

Start-UP

Space X beschouwt zichzelf als een start-up, zij het dan eentje die al drie succesvolle leveringen aan het I.S.S heeft gedaan, en dat merk je ook aan hun website: op een erg laconieke manier prijzen ze infographic-gewijs hun diensten aan via de erg mooie pricing pagina.

Elke raket die Space X de lucht inschiet kost ongeveer 60 miljoen dollar en de voorbereidingen voor een lancering neemt dat ook wat tijd in beslag. Moest je zelf iets de ruimte in willen schieten, er is nog geen duidelijkheid wanneer een nieuwe test zal plaatsvinden maar we houden je op de hoogte!

 

Plaats reactie

space-x-raket-crasht-opnieuw