Scroll to top

Top

Geen reacties

Sony PlayStation VR komt in oktober uit voor 399 euro

Gepost op 22/03/2016
Sony PlayStation VR komt in oktober uit voor 399 euro

Sony heeft bekendgemaakt wanneer de PlayStation VR-bril uitkomt en wat deze gaat kosten (De headset droeg voorheen de projectnaam Morpheus). Zoals eerder aangegeven is de prijs vergelijkbaar met die van een console: de bril krijgt een adviesprijs van 399 euro. Wel moet je hiernaast nog een losse PlayStation Camera aanschaffen. Vanaf oktober ligt de headset in de winkels. De prijs van de PlayStation VR werd bekendgemaakt op een persevenement tijdens de Game Developers Conference in San Francisco. Ook toonde Sony nog eens de definitieve specificaties van de vr-bril die in samenwerking met de PlayStation 4 gebruikt dient te worden.

 

Playstation Camera

Sony Playstation camera
Deze dient nog apart te worden aangeschaft, kosten hiervoor zijn ongeveer 65 euro. Bekijk een review van deze camera:

Specificaties van de Playstation VR

Sony Playstation VR 2
In de bril zit een 5,7″-oled-paneel met resolutie van 1920×1080 pixels; goed voor 960×1080 pixels per oog. Er is ondersteuning voor een refreshrate van 120Hz of 90Hz en het blikveld is 100 graden breed. De latentie bedraagt volgens Sony minder dan 18ms, ongeveer de helft van wat het eerste PlayStation VR-prototype had. Een lage latentie is essentieel om het gevoel te creëren dat je daadwerkelijk in het spel zit, maar ook om de VR-ervaring comfortabel te maken voor de spelers. Op de headset zijn negen leds aanwezig, een PlayStation Eye Camera kan aan de hand van deze leds de positie van de speler bepalen. Deze negen Leds laten de PlayStation camera weten waar mensen zijn en deze bewegingen vertalen in de game. De camera is in staat om 360-graden bewegingen te registreren, waardoor je ook rond kunt draaien zonder de ervaring te verstoren.

Controllers of camera: los aanschaffen

Sony Playstation VR 10
De PlayStation VR kan gebruikt worden in combinatie met een reguliere Dualshock 4-controller of de PlayStation Move-controller:
PlayStation Move-controller
Ook de positie van de controllers kan bepaald worden aan de hand van lichtsignalen. Sony levert geen controllers of camera mee, deze dienen los aangeschaft te worden.

Downloaden van Playroom VR

Sony Playstation VR 6
Ook maakte Sony bekend dat alle PlayStation VR-bezitters Playroom VR kunnen downloaden: een collectie van sociale games die met behulp van de headset gespeeld kunnen worden. Verder stelt de PlayStation 4-maker dat er dit jaar 50 games beschikbaar komen voor de headset en dat er 230 ontwikkelaars werken aan PlayStation VR-games.
Trailer van de Playroom VR

Nieuwe games: Playstation VR Worlds en Tumblr VR

Eind dit jaar moeten er al veel games voor PlayStation VR uitkomen. Er worden er dit jaar al ongeveer 50 verwacht. Verder werken 230 studio’s aan nieuwe content voor de headset. De tijdens de presentatie gedemonstreerde spellen werden veelal al eerder getoond, maar Sony liet ook nieuwe games zien, zoals PlayStation VR Worlds en Tumble VR. Eveneens nieuw is de Star Wars Battlefront VR experience, maar Sony zegt hier pas in de komende maanden meer details over te zullen geven.
Trailer om te zien hoe de Playstation VR gebruikt kan worden in Games

Preview Playstation VR Worlds

Cinematic Mode is mogelijk

Sony gaat het ook mogelijk maken om reguliere games te spelen en films te kijken met de PlayStation VR in een ‘cinematic mode’. 2d-beelden worden dan weergegeven op een virtueel scherm in de bril. Steam kondigde een vergelijkbare functie aan onder de noemer Desktop Theather Mode.

Samenwerking met Electronic Arts

Aan het einde van de conferentie kondigde Sony een samenwerking aan met Electronic Arts, om de Star Wars-schietgame Battlefront ook naar VR te brengen. Hoe dat precies zal werken, wordt pas op een later moment worden aangekondigd. Eerder vandaag lekte voor HTC Vive een Star Wars-techdemo naar buiten.

De vergelijking met de concurrentie? Playstation VR is goedkoper!

Met 399 euro ligt de PlayStation VR prijs ver onder de concurrentie. De Oculus Rift zal 699 euro kosten en de HTC Vive is met 799 dollar de duurste. Beide vereisen ook snelle PC’s (hardware van rond de 1000 euro) terwijl de PlayStation VR met een PS4 (kosten: circa 400 euro) werkt.
Playstation VR is minder krachtig dan concurrenten
De PlayStation VR is wel minder krachtig dan concurrenten. Sony-topman Masayasu Ito zei onlangs in een interview dat Oculus Rift en HTC Vive sterker zijn, omdat ze gebruik kunnen maken van krachtige pc’s. De PlayStation VR verbindt echter met een PlayStation 4 die voor minder dan 400 euro wordt verkocht.

Wil je een Pre-order ingeven?

Dat kan via de website van Bol.com

Gerben

Plaats reactie

sony-playstation-vr-komt-in-oktober-uit-voor-399-euro