Scroll to top

Top

Geen reacties

MWC 2017 | Het jaar dat Sony misschien terug relevant wordt

Gepost op 27/02/2017
MWC 2017 | Het jaar dat Sony terug relevant wordt

Het ooit ozo epische technologie merk Sony heeft de laatste jaren veel van zijn aanzien verloren. Wat ooit startte als een bedrijf dat gekend stond voor kwaliteit van de bovenste plank, ging omwille van een aantal minder gelukte strategische beslissingen traag maar zeker tenonder. De groei van nieuwe spelers zoals Huawei en ZTE maakten het voor Sony niet eenvoudig om nog relevant te blijven, tot op vandaag.

Tijdens onze rondleiding op de Sony stand kwamen we toch het een en het ander te weten dat ons positief stemt over de toekomst voor Sony. Honderd procent overtuigd zijn we nog niet, maar het gaat alvast de goeie richting uit.

De vernieuwde Sony smartphone lijn

Onafhankelijk van de verwarrende namen, XZs, XZ Premium, XA1 en XA1 Ultra, zijn we aangenaam verrast door de nieuwe smartphones van Sony. De XZs en de XZ Premium zijn de paradepaardjes van de familie. Beide zijn uitgerust met de Super Slow Motion technologie. Deze laat toe om 960 frames per seconde vast te leggen met de camera. Aangezien er zoveel worden vastgelegd, wordt het nadien eenvoudiger om alles significant te gaan vertragen.

Naast de premium lijn, lanceerde Sony ook een vernieuwd middengamma. De XA1 en de XA1 Ultra differentiëren zich met een 23 megapixel camera die onder alle omstandigheden naar behoren functioneert. Dankzij de Exmor RS sensor en een grote lens capteert de XA1 veel licht en sluit de lens ook snel. Dit laat toe om in allerhande omstandigheden scherpe foto’s te trekken. De XA Ultra is het grotere broertje van de XA1 maar sluit qua specificaties aan.

Zowel het design van de premium XZ lijn als van de XA middenmoters ademen karakter. In vergelijking met de voorgangers proberen ze niet langer ‘afgelekt’ te zijn. Het is nu net dat wat ons aangenaam heeft verrast. De metalen achtercover van de XZ heeft plaats moeten ruimen voor een glazen versie. Dit lijkt een kleine verandering, maar verandert het uitzicht van de Sony ontegensprekelijk.

In een volgend artikel gaan we wat dieper in op de door Sony gelanceerde accessoires. Zowel de Xperia Ear alsook de nieuwe Bluetooth speaker lijken verder de vernieuwde relevantie van Sony te bevestigen. Morgen volgt trouwens de officiele perswandeling van Sony. Dan komen we met meer informatie, waaronder hopelijk ook de bevestigde prijzen van deze beestjes.

Ludwig

Plaats reactie

mwc-2017-het-jaar-dat-sony-misschien-terug-relevant-wordt