Scroll to top

Top

1 reactie

Sonos Playbar overtreft de verwachtingen

Gepost op 04/06/2015
Sonos Playbar overtreft de verwachtingen

De Sonos crew was zo goed om ons een tijdje terug een Playbar op te sturen. Iets waar we echt naar uitkeken. In onze vorige ervaringen met het merk waren we ook aangenaam verrast; deze Sonos had dus hoge verwachtingen in te lossen.

Het geluid zit alvast goed

In alle eerlijkheid, dit stukje technologie blaast ons letterlijk en figuurlijk omver ;). Het geluid van de Playbar kan je in geen enkel opzicht vergelijken met normale draadloze speakers. Zowel de bassen als de hogere tonen worden zeer goed omgezet in een kamervullend en rijk geluid. Dit dankzij negen(!) aparte speakers die geïntegreerd zitten in de Playbar. Als je een echt bassliefhebber bent, kan je eventueel nog de aparte Sonos Sub(woofer) aanschaffen. In combinatie met de Playbar zelf ben je dan meteen ook volledig uitgerust om een discotheek te starten ;).

Sonos Playbar

Ook de muziekstijl maakt niet veel uit. Als je nu luistert naar klassieke muziek, rock of hiphop, deze geluidskampioen kan het zonder enig probleem allemaal aan. De enige klacht die we hebben, zijn de buren die op onze deur kwamen kloppen. Maar door het volume nog een beetje op te drijven, was dat probleem ook meteen van de baan…

Efficiëntie staat centraal

De Sonos Playbar is in de markt gezet als een speaker die voor verschillende doeleinden kan gebruikt worden. Veel huizen zijn vandaag nog uitgerust met een radio in de keuken, een goede geluidsinstallatie in de woonkamer en dikwijls ook nog een apart geluidssysteem voor de televisie. De Playbar wil hier komaf mee maken en doet dat in de realiteit ook.

Het is poepsimpel om de Sonos aan te sluiten op je televisie, wat ervoor zorgt dat de volledige audio uitvoer door de Playbar behandeld wordt. Daarnaast kan je dankzij de handige Sonos applicatie (Android & iOS) naar de radio luisteren, je lokale (weliswaar digitale) muziekbibliotheek door de speakers blazen en ook bepaalde online muziekdiensten, zoals Deezer, via de Playbar tot leven doen komen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een centrale hub, meestal een smartphone of een tablet, die je gebruikt als controlecentrum om te bepalen vanop welk apparaat of welke dienst muziek wordt gebracht.

En ook het design mag er zijn

In tegenstelling tot veel concurrenten focust de Playbar op zo onzichtbaar mogelijk zijn. Geen nodeloos gedoe met opzichtige kabels of lompe bassen en kleine satelliet speakers. In één apparaat bundelt Sonos de verschillende elementen. Je zou dan denken dat het een mastodont van een apparaat moet zijn, maar niets is minder waar. Zoals de naam het belooft, heeft deze Sonos de vorm van een bar of een fijne balk. Eenvoudig te integreren in gelijk welk interieur, dat is zeker.

Sonos Playbar

En dan het prijskaartje

Om met een cliché te starten; kwaliteit heeft een prijs. En dit is ook het geval voor de Sonos Playbar. De goedkoopste versie vonden wij aan 645 Euro, wat op z’n minst stevig te noemen is. Echter, je krijgt er heel wat voor terug en je bespaart op de aankoop van eventueel andere audiospelers.

Ludwig

Plaats reactie

sonos-playbar-overtreft-de-verwachtingen