Scroll to top

Top

Geen reacties

De Sonos Play 1 | Een kleine WiFi speaker met groot geluid

Gepost op 29/01/2017
De Sonos Play 1 | Kleine speaker met groot geluid

Het merk Sonos kennen we nu reeds enkele jaren. De in Santa Barbara gevestigde producent van WiFi speakers opende de deuren in 2002, maar groeide internationaal heel sterk sinds 2012. Geen wonder, want de speakers zien er goed uit, klinken scherp en passen perfect in een draadloze levenstijl.

Na de lancering van de Play 3, de Play 5, de Playbar en de Sub kwam Sonos met een compacte speaker op de markt. De Play 1 had een serieuze verwachtigen in te lossen. Een kamervullend, warm en scherp geluid produceren via een knappe en krappe behuizing. De verwachtingen werden ingelost. Meer nog, in heel wat residentiele situaties kan de grotere Play 3 perfect vervangen worden door de kleinere Play 1.

Hardware en behuizing

De Play 1 kan je zonder enige twijfel een premium speaker noemen. Qua bouwkwaliteit kan deze junior vergeleken worden met merken zoals Bose, B&O en AudioEngine. De kleine speaker is vervaardigd uit hard plastiek van hoge kwaliteit en een geperforeerde metalen grill die de Play 1 volledig omhelst.  Een winnende combinatie. Het grote verschil met andere merken ligt’m in het feit dat deze kleine Sonos er een pak hipper en speelser uitziet. De cilindervormige speaker ziet er vrolijk uit en gaat perfect op in een modern interieur.

Play 1

De software en het geluid

Een belangrijk element eigen aan Sonos is het feit dat ze WiFi als draadloos signaal gebruiken in plaats van Bluetooth, zoals de meeste draadloze speakers. De Sonos speakers zijn dan ook echt bedoeld voor huiselijk gebruik. Aangezien Sonos via WiFi werkt, kan je eveneens verschillende Sonos speakers aan je netwerk koppelen en muziek in verschillende kamers aansturen met de Sonos app voor je tablet, smartphone of computer.

Play 1

De Sonos app is intussen een stuk beter en completer geworden. Voornamelijk dankzij integraties met muziekdiensten zoals Apple Music, TuneIn, Deezer en Spotify. Eveneens zorgen regelmatige software updates van de speakers ervoor dat de stabiliteit van het signaal en de kwaliteit van het geluid beter en beter wordt. De recent gelanceerde TruePlay functionaliteit past het geluid van de speaker aan op basis van de akoestiek in een kamer. Zo worden de tweeter en de woofer apart geconfigureerd om het geluid af te stemmen op de grootte en inrichting van de ruimte.

Dankzij een sterke samenhang van software en hardware kan Sonos zoveel personalisatie aanbieden. Je voelt dat er in het zonnige Santa Barbara goed wordt nagedacht over meerwaarde voor de gebruiker. Technologie wordt ingezet om alles mogelijk te maken, en daar houden we wel van.

We hopen dat Sonos altijd een beetje de underdog blijft en de niet voor de hand liggende keuze. Dat maakt het net zo leuk om een Sonos in huis te halen. Een niet mainstream merk met fantastiche producten, wat wil je meer. De Play 1 vind je (in het zwart of wit) voor 181 Euro bij Bol. Zijn geld dubbel en dik waard.

Ludwig

Plaats reactie

de-sonos-play-1-een-kleine-wifi-speaker-met-groot-geluid