Scroll to top

Top

1 reactie

Met Sonos overal draadloos muziek in huis

Gepost op 10/07/2014
Met Sonos overal draadloos muziek in huis

Naast technologie enthousiastelingen zijn we ook nog eens muziekliefhebbers. Maar wat een gedoe ook altijd met al die draden. Mocht er nu maar een oplossing bestaan die door gebruik te maken van technologie gans die poespas zou kunnen verhelpen. Wacht eventjes, juist dat bestaat, en dat noemt Sonos.

Een speaker, een smartphone, een stopcontact en een beetje WiFi

En dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt om te kunnen genieten van een huis vol kwaliteitsvolle muziek, basta.

De insteek van Sonos is om alles zo eenvoudig mogelijk te maken voor de eindgebruiker en dat is goed gelukt. Het enige wat je eigenlijk dient te doen is een Sonos speaker te kopen die best bij je behoefte past. Afhankelijk van de grootte van je ruimte is er keuze tussen een Sonos Play 1, een Play 3, een Play 5 of een Soundbar, wat dat zijn de respectievelijke benamingen van de Sonos speakers.

Eenmaal je de speaker hebt gekoppeld aan je WiFi netwerk, wat ook super eenvoudig is, hoef je enkel nog de app te downloaden uit de Google Play Store of de Apple App Store. Die app onderging recentelijk een ware metamorfose, waardoor de gebruikersinterface nog intuïtiever en mooier is dan voordien.

De app werkt grotendeels als muziekverdeler. Zo kan je op de Sonos muziek afspelen die op je smartphone, tablet op computer staat, muziek die op je externe harde schijf staat of gewoon naar de radio luisteren. Je wordt dus niet beperkt tot enkel het één of het ander, wat in de meeste gevallen zo is met dergelijke oplossingen. Dit maakt de speaker op zich weer een interessantere investering dan EN een radio te moeten te kopen EN een systeem dat je toelaat om muziek vanop je computer af te spelen. Opnieuw bespaart dit je een heleboel geknoei met draden en stopcontacten.

En wat met kwaliteit van de muziek

Geluidspuristen herhalen altijd hetzelfde. Muziek die draadloos naar een speaker wordt verzonden is van kwaliteit stukken minder dan muziek die via een draad wordt afgespeeld. Meestal hebben ze gelijk. Echter, Sonos maakt geen gebruik van Bluetooth technologie maar wel van WiFi technologie. Dit zorgt ervoor dat de afstand tussen je verzendmodule (in dit geval je smartphone, tablet of computer) groter mag zijn om niet in te boeten op vlak van kwaliteit, maar ook dat de algemene kwaliteit van de muziek beter is in vergelijking met Bluetooth technologie. Als je de speakers vergelijkt met high-end oplossingen zoals een Bang & Olufsen merk je wel nog altijd een verschil. Natuurlijk betaal je voor een setje Bang & Olufsen ook pakken meer dan voor een Sonos Speaker.

Daarnaast zijn de speakers zelf ook van reuzenkwaliteit. Zo bevat de Sonos Play 5 maar liefst vijf luidsprekers die worden aangedreven door vijf ingebouwde digitale versterkers. Een diepe bass of een hoge toon, de Sonos kan zo goed als alles aan.

Het oog wil ook wat

De Sonos speakers zien er naar onze mening ook nog eens goed uit. Ze hebben een minimalistisch design, waardoor ze opgaan in het decor van gelijk welke leefruimte. Wil je echter dat er wel aandacht wordt besteed aan de looks van de speaker, dan kan je deze perfect in een boekenkast of op een tafel plaatsen zonder te choqueren ;).

Qua kleuren heb je keuze uit witte, grijsachtige of zwarte speakers. Geruchten doen de ronde dat er in de toekomst toe meer kleuren zullen beschikbaar zijn, wat de hipsters onder ons misschien wel zullen appreciëren ;).

Heet van de naald

Vandaag kondigde Sonos aan dat, ook vanaf vandaag, SoundCloud toegankelijk is. Ben je dus zelf een SoundCloud fan en luister je frequent naar de laatste remixen of DJ setjes, dan kan dit vanaf heden ook via Sonos speakers.
Stay tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

met-sonos-overal-draadloos-muziek-in-huis