Scroll to top

Top

Geen reacties

Snapchat maakt de QR code terug hip

Gepost op 06/05/2015
Snapchat  maakt de QR code terug hip

De QR-code (Quick Response Code) bestaat al een tijdje maar is nooit doorgebroken. De hoofdreden was dat vele marketeers het middel hebben misbruikt. Wanneer je een QR scode scant kom je vaak op reclame van een product zonder bijgevoegde waarde. De andere storende factor is dat je een QR-scanner moet downloaden, waarbij je meestal tweemaal over de QR code moet gaan voordat je naar de website wordt doorgestuurd. Maar de QR codes breken eindelijk door dankzij Snapchat.

Snapcodes, de nieuwe coole QR- codes

Sinds een tijdje kan je  een persoonlijke Snapchat QR Code genereren (je kan deze terugvinden door op het spookje te duwen bovenaan het scherm wanneer je in cameramodus bent ). Wanneer je de code van een andere Snapchatgebruiker scant ga je hem automatisch volgen. Het leuke is dat je deze QR codes sinds vandaag ook op websites, magazines, stickers en op andere mediums kan plaatsen en zo kunnen mensen jou of je bedrijf zeer gemakkelijk volgen.

Schermafbeelding 2015-05-06 om 22.55.47

 

Snapchat is veel meer dan enkel een messaging platform

Snapchat experimenteert met tal van nieuwe toepassingen. Begin dit jaar lanceerde ze de toepassing Discover. Dankzij Discover kunnen grote media bedrijven zoals CNN, Yahoo News en MTV zeer snel nieuws verspreiden. Deze bedrijven betalen natuurlijk een vergoeding om het platform van Snapchat te mogen gebruiken. Dankzij Snapcash kan je dan weer heel gemakkelijk geld naar vrienden sturen via Snapchat. De visionair en oprichter van Snapchat, Evan Spiegel, heeft grootse plannen met Snapchat. Dit werd al duidelijk toen hij 23 jarige leeftijd een bod voor 3 miljard dollar van Facebook afwees. Iedereen verklaarde de oprichter voor gek maar ondertussen is Snapchat al meer dan 19 miljard dollar waard (een hele smak geld voor een bedrijf dat in 2011 opgericht is).

De komende jaren zal Snapchat moeten bewijzen dat het grote adverteerders op het platform kan aantrekken. Met de ondertussen 100 miljoen gebruikers, een aantal dat elke dag nog groeit, heeft het al een mooie gebruikersbasis.

Stay Tech’d

 

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

snapchat-maakt-de-qr-code-terug-hip