Scroll to top

Top

Geen reacties

Snapchat is niet meer, lange leve Snap!

Gepost op 24/09/2016
Snapchat is niet meer, lange leve Snap!

Dit had ik niet zien aankomen: Snapchat lanceert zijn eerste hardwareproduct, de Spectacles. Deze geconnecteerde zonnebril zal een slordige 130 dollar kosten en neemt filmpjes op tot 10 seconden lang. Snapchat bestaat ook niet meer. Om duidelijk te maken dat het bedrijf meer doet dan enkel hun bekende app hernoemen ze zich naar Snap Inc.

In een gesprek met de Wall Street Journal doet de CEO van Snap, Evan Spiegel, het allemaal uit de doeken. De Spectacles heeft een enkele knop die een video-opname start. De bedoeling is om het menselijk zicht zo dicht mogelijk te benaderen met een 115 graden breedhoeklens en een rond videobeeld. “Het was alsof ik mijn herinneringen door mijn eigen ogen zag.” aldus Spiegel.

De Spectacles zal natuurlijk de vergelijking met Google Glass niet kunnen ontlopen. Het lijkt er wel op dat de Spectacles een product is met een enkele taak. De Glass was eigenlijk een soort Android op je hoofd dat vanalles kon. Het feit dat Spectacles slechts 1/10 kost van wat de Glass destijds kostte is natuurlijk een groot voordeel. Ook is ie waarschijnlijk wat subtieler als zonnebril ten op zichte van de Glass dat een bril was zonder glazen.

Veel weten we dus nog niet over wat Snap Inc. van plan is. Vermoedelijk willen ze zich wel terug differentiëren van hun concurrenten. Grote delen van Snapchat werden immers al gekopieerd door spelers als Facebook en Google. Snap wil zich gaan profileren en onderscheiden
als “the camera company”.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

snapchat-is-niet-meer-lange-leve-snap