Scroll to top

Top

2 reacties

De toekomst van de smartwatch

Gepost op 23/03/2014
De toekomst van de smartwatch

Worden smartwatches de nieuwe smartphones?

Misschien zijn jullie ervan op de hoogte, misschien ook niet, maar één ding is zeker; de smartwatch markt lijkt kritische massa te bereiken. De Belgische elektronica en technologie winkelpunten zullen binnenkort ook een volledig aanbod aan wearables aanbieden naast het al (meer dan) verzadigde aanbod aan smartphones en tablets.

Tot op heden waren het vooral de zogenaamde Kickstarter (Google het eens) projecten die de smartwatch markt domineerden. Denk dan maar concreet aan de Pebble, de Omate en de Neptune Pine. Samsung en Sony deden al een eerste gooi naar het segment met de Galaxy Gear en SW. Nu lijken ook andere grote merken zich klaar te stomen om hun versie van een smartwatch op de markt te zetten.

Google

Net zoals op de smartphone (en tablet) markt, lijkt ook Google te streven naar het voorzien van het ecosysteem/ het besturingsysteem voor dit segment. Eerder deze week lanceerde het Mountain View gebaseerde bedrijf Androidwear. Google brengt met Androidwear een besturingsysteem op de markt specifiek gebouwd voor smartwatches. Vergelijk dit gerust met Android zoals jullie dit nu kennen op jullie smartphone en/of tablet. Reken dus alvast maar op een app market specifiek voor smartwatches met apps zoals Facebook, Twitter, Angry Birds en Pocketnow.

Motorola

Het ziet ernaar uit dat de Moto360 de eerste smartwatch op de markt zal zijn met het Androidwear besturingsysteem. Deze week liet  Motorola ons ook een eerste keer kijken naar hun Moto360, en we moeten eerlijk zijn, de watch ziet er echt enorm goed uit. Iets wat veel Kickstarter projecten niet wisten te combineren, zijnde het functionele van een polscomputer met het design van een uurwerk, wist Motorola wel te doen. Dit zou meteen ook wel DE referentie binnen het nieuwe segment kunnen worden. Wij kijken alvast uit naar de officiële release van het ding!

LG 

Net zoals Motorola, kondigde ook LG deze week aan met een Androidwear smartwatch op de markt te komen. Qua design vinden we de LG er wel pakken minder goed uitzien dan de Moto360. Wij vermoeden dat de G watch een iets goedkoper model zal zijn, waar dan ook de meer prijsbewuste consument voor kan vallen. Sowieso ook one to watch ;)!

Samsung 

Op Mobile World Congress kregen we al de kans kennis te maken met de nieuwe lijn smartwatches van Samsung. De Gear 2 en de Gear Neo (goedkopere versie) draaien allebei een alternatief besturingsysteem, namelijk Tizen. Tizen is een operating system dat ondersteund wordt door een aantal andere grote merken, waaronder LG en Huawei. Qua look en feel zien zowel de Gear 2 als de Gear Neo er goed uit, maar niet zo goed als de Moto360 :). De vraag is ook indien Tizen zal kunnen opboksen tegen Androidwear op vlak van ecosysteem, functies en apps. Zo ver konden we echter niet kijken in onze glazen bol…

Pebble

En meteen de underdog van het volledige lijstje. Gestart als een Kickstarter project wist Pebble de ganse smartwatch markt in gang te trekken. De eerste editie Pebble kan je al een tijdje kopen, maar recentelijk lanceerde Pebble de nieuwe Steel. Groot verschil met de eerste editie is het uiterlijk van de Steel. Deze laatste ziet er stukken beter uit en zou volgens ons als een normaal uurwerk kunnen gedragen worden.

Minstens even belangrijk was de lancering van het Pebble ecosysteem enkele weken terug. Pebble sloeg de handen in elkaar met bedrijven zoals Yelp, Foursquare en NHL om apps en een app market te ontwikkelen. Dit komt zeker en vast het succes van de Pebble ten goede. Vraag was, is en blijft indien het kleinere Pebble de concurrentie zal aankunnen met de industriegiganten zoals een Samsung of een LG. Wij zijn gecharmeerd door de Pebble en hopen van wel.

De Pebble en de Pebble Steel zijn nu al te koop via het internet, maar kan je echter niet vinden in de Belgische elektronica en technologie winkelpunten.

 

Voila, hiermee kregen jullie de ‘basics’ mee rond het ganse smartwatch gebeuren (toch voor vandaag). Binnenkort zullen er zeker en vast meer nieuwtjes uit de bus komen. We weten bijvoorbeeld nog niet wat Apple uit haar mouw zal schudden ;)?  Hou ons dus zeker in gaten!

Plaats reactie

de-toekomst-van-de-smartwatch