Scroll to top

Top

2 reacties

Smartphone mania | De volgende golf toppertjes

Gepost op 04/09/2017
Smartphone mania | De volgende golf toppertjes

Smartphones hier, smartphones daar, smartphones overal. Of kort samen gevat hoe de komende maanden eruitzien in de technologie wereld. Eind deze maand start de technologiebeurs IFA in Berlijn, maar daar verwachten we niet meteen giga lanceringen. De grote technologiemerken en hun slimme marketers verkiezen om de zomerperiode vooral te gebruiken om langzaam maar zeker iedereen op te warmen voor het komende jacht (en wacht) seizoen.

Bij de redactie hebben we wat onderzoek gedaan naar waar we ons smartphone gewijs mogen aan verwachten.

De Samsung Note 8 – BESTELBAAR

Jullie weten waarschijnlijk nog dat Samsung een tijdje terug een smarpthone lanceerde met een unieke eigenschap die minder gesmaakt werd door de wereld. De Galaxy Note 7 kon je kopen met de ‘spontane ontvlam om vervolgens te ontploffen functie’.

Samsung wist gelukkig het zeil om te gooien met de Galaxy S8 en de S8+. Beide modellen overtroffen de verkoop van de Samsung Galaxy S7 in nagenoeg alle landen waar de S8 lijn beschikbaar is.

Als we de geruchten (en de officiële Samsung uitnodiging) mogen geloven, organiseert het Zuid-Koreaanse merk volgende week een Unpacked event in New York. Unpacked events worden naar goede gewoonte gebruikt om nieuwe telecom producten voor te stellen. De slogan van het event ‘Do bigger things’ met een stylus in het blauw en de contouren van een smartphone laat eveneens weinig aan de verbeelding over.

UPDATE: De Note 8 kan je sedert kort bestellen bij Coolblue. Als lanceringsaanbod krijg je er een gratis Samsung DeX bij ter waarde van 159 EURO. Met de DeX kan je de Note 8 omtoveren in een volwaardige computer.De iPhone X – VERWACHT OP 12 SEPTEMBER

Het lijkt alsof Apple alle registers zal opentrekken voor de tiende verjaardag van de iPhone. Als we ons mogen baseren op de gigantische hoeveelheid informatie die we reeds kregen, dan duwt het bedrijf van CEO Tim Cook in september de smartphone wereld in een nieuwe richting. Zal de technologie gigant erin slagen om vriend en vijand te verrassen met de iPhone X is de hamvraag.

Die hamvraag nam fastfoodketen McDonalds ook relatief letterlijk toen ze vorige week een mail stuurden naar een deel van hun klanten met onderstaande afbeelding. Iedereen lijkt quasi overtuigd dat de nieuwe generatie iPhones effectief ook een zo goed als randloos scherm zal hebben, dat is zeker.

We schreven al heel wat bijeen over de nieuwe iPhone in dit artikel, mocht je nog wat meer informatie wensen over het nieuwe Apple hebbeding. De precieze lanceringsdatum is nog niet gekend. Sowieso zal het ergens in september zijn.

Uit context: Bij de redactie zijn we iets minder opgetogen over hoe Apple Carpool Karaoke aanpakt. De preview met Will Smith kon ons absoluut niet bekoren. Asjeblieft. Apple. Stop!

De Google Pixel 2 – VERWACHT OP 5 OKTOBER

Eerder dit jaar kwam Google met de Pixel en de Pixel XL op de proppen. Alhoewel officieel niet beschikbaar in België, verrasten deze toppertjes vriend en vijand. In de Verenigde Staten was de Pixel een instant succesverhaal. Sundar Pichai, de topman van Google, lijkt de smaak te pakken en komt later dit jaar naar alle waarschijnlijkheid met de opvolger naar de markt.

Bovenstaande designs maken ons niet bepaald warm. Google lijkt vast te houden aan de vormen van de eerste generatie Pixels voor de tweede generatie. Uit copyright documenten die online verschenen, blijkt dat je in de Pixel 2 zal kunnen knijpen om bepaalde functionaliteiten te activeren. Hiermee kopieert Google het merk HTC, dat de ‘knijpfunctie’ in de U11 voorstelde. Dit doet ons dus ook vermoeden dat HTC de Pixel 2 zal produceren.

We hopen dat Google plaats vindt om de camera uit Project Tango naar de Pixel te brengen. Het verder vermarkten van verhoogde realiteit wordt een belangrijke troef in smartphone land. Games zoals Pokemon GO hebben bewezen dat de consumenten er klaar voor zijn. Nu is het dus enkel nog wachten op een groot technologiemerk dat hierop inspeelt.

De LG V30 – BINNENKORT VERKRIJGBAAR

Vorige week stelde LG zijn nieuwe vlaggenschip, de V30, voor aan het grote publiek. De Europese technologiebeurs IFA was het podium voor de globale lancering. Het lijkt erop alsof de V30 meteen een schot in de spreekwoordelijke roos is. Vooral de hyper goeie camera overtuigde menig technologie bloggers en fotografie liefhebbers. Ook voor iedereen die graag in hoge kwaliteit naar muziek luistert, heeft de V30 heel wat in huis. De ingebouwde DAC (Digitale naar Analoge) converter laat toe om de audio volledig naar eigen voorkeur aan te passen. Geen standaard geluidspatroon dus, maar hoogst persoonlijke audio settings.

LG V30

Vreemd genoeg bleef De V-lijn van LG onder de radar voor de modale consument. Meestal wordt er in hoge prijs regionen geopteerd voor de G-lijn. En alhoewel de LG G6 zonder enige twijfel een dijk van een smartphone is, loont het zeker de moeite om de nieuwe V30 serieus in overweging te nemen tijdens de zoektocht naar een nieuwe Android topper!

Lees ook: LG op MWC 2017 | Like a G6

Ludwig

Plaats reactie

smartphone-mania-de-volgende-golf-toppertjes