Scroll to top

Top

Geen reacties

3 technologische ontwikkelingen op het gebied van beveiliging

Gepost op 14/02/2017
3 technologische ontwikkelingen op het gebied van beveiliging

Technologische ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat we alledaagse activiteiten makkelijker en beter kunnen verrichten. Neem als voorbeeld de slimme thermostaten die je tegenwoordig in iedere woning terug kunt vinden. Hiermee is het reguleren van de temperatuur in huis een stuk makkelijker geworden. Bovendien hebben de thermostaten ons ook in staat gesteld om ons huis beter te verwarmen. Een slimme thermostaat zorgt immers voor een meer efficiënte opwarming van de woning. Dezelfde ontwikkelingen zijn op het moment ook gaande op het gebied van beveiliging. Samen met de professionals van een slotenbedrijf Brugge bepreken we drie technologische ontwikkelingen op het gebied van beveiliging.

Slotenmaker over slimme sloten

Slimme sloten zullen volgens de slotenmaker uit Brugge de komende jaren de traditionele cilindersloten gaan vervangen. Deze elektrische sloten die aangesloten kunnen worden op een internetverbinding bieden opnieuw de mogelijkheid om het afsluiten en openen van deuren makkelijker en beter te maken. Zo kan je bijvoorbeeld registreren wie op welke tijdstippen de woning binnenkomt. Je kan mensen digitale sleutels sturen waarmee zij het slot een beperkte periode open kunnen maken. Na het verlopen van de periode worden de digitale sleutels automatisch onbruikbaar gemaakt. Door deze ontwikkeling hoef je ook nooit meer een slot te laten vervangen wanneer je een sleutel bent kwijtgeraakt.

Groeiende functionaliteit alarmsystemen

Alarmsystemen zijn al enige tijd een bruikbare toevoeging voor de beveiliging van een huis of bedrijfspand. De laatste jaren zijn de systemen echter ook een stuk goedkoper geworden waardoor het hebben van een alarmsysteem nu voor iedereen toegankelijk is geworden. De daling van de prijs is vooral te danken aan de introductie van het draadloze alarmsysteem. Hiermee is de installatie namelijk een heel stuk makkelijker geworden. Alarmsystemen hebben echter ook steeds meer functionaliteiten gekregen. Zo kunnen meldingen tegenwoordig rechtsreeks naar de telefoon van de huiseigenaar gestuurd worden. Hierdoor is een abonnement met een meldkamer niet meer noodzakelijk om de beveiliging bij afwezigheid te garanderen. De slotenmaker meldt bovendien dat alarmsystemen met steeds meer huisautomatisering toepassingen geïntegreerd kan worden.

Betaalbare camerabeveiliging voor je woning

De derde en laatste technologische ontwikkeling die we met de slotenmaker Brugge bespreken is camerabeveiliging. De laatste jaren is de technologie van camera’s steeds beter geworden. Niet alleen kunnen de apparaten steeds scherper beeld opnemen. De camera’s zijn ook kleiner en stukken goedkoper geworden. Deze technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat camerabeveiliging voor een woning nu ook betaalbaar is. Kleine infrarood nachtcamera’s zijn tegenwoordig voor een fractie van de prijs te koop in vergelijking met de prijs van een aantal jaren geleden. Bovendien kunnen de camera’s door de groeiende functionaliteit van alarmsystemen nu ook moeiteloos door een slotenmaker met deze systemen geïntegreerd worden.

*Dit artikel is gesponsord door www.slotenmakersbrugge.be

Antoine Smets

Plaats reactie

3-technologische-ontwikkelingen-op-het-gebied-van-beveiliging