Scroll to top

Top

Geen reacties

Het Belgische MaaS bedrijf Skipr haalt 7 miljoen euro op

Gepost op 15/07/2020
Het Belgische MaaS bedrijf Skipr haalt 7 miljoen euro op

Skipr werd opgericht in 2018 door Lab Box, de start-up incubator van D’Ieteren Auto, en helpt bedrijven om werknemers en zelfstandigen een volledig mobiliteitsspectrum aan te bieden, dat toegankelijk en duurzaam is, met een combinatie van het openbaar vervoer, micromobiliteit, deelmobiliteit en het eigen voertuig. Skipr bestaat uit een mobiele app, web dashboard en betaalkaart die samen dienen als onestopshop om professionele mobiliteit te plannen, te betalen en te beheren. Bedrijven en zelfstandigen kunnen via Skipr een beroep doen op een brede waaier aan mobiliteitsdiensten zoals onder andere NMBS, MIVB, De Lijn, TEC, Bird, Uber, Poppy, Billy, Dott en vele anderen. Werknemers kunnen dankzij de Skipr-betaalkaart eveneens een beroep doen op andere mobiliteitsdiensten zoals parkeerfaciliteiten of huurwagens. Fleetmanagers en werknemers besparen bovenop de efficiënte reistijden ook administratiekosten, gelet op de bundeling van de verschillende aankoopbewijzen in één enkele factuur.

Skipr surft op de maatschappelijke tendens en toenemende vraag van bedrijven en werknemers naar complete en eenvoudige mobiliteitsoplossingen voor professionele verplaatsingen met het onderling delen van verschillende vervoersmiddelen, werd nog versterkt door de Covid-19-crisis.

Belfius en Lab Box (de start-up incubator van D’Ieteren Auto) investeren in totaal 7 miljoen euro in de Serie-A kapitaalronde van Skipr.

Mathieu de Lophem, mede-oprichter en CEO van Skipr: “We hebben het juiste product op het juiste moment. Over heel Europa zijn de wettelijke kaders rond werknemersmobiliteit aan het evolueren. Bedrijven in België en daarbuiten worden gedwongen anders na te denken over reizen, pendelen, telewerken. Dat effect wordt mede versterkt door Covid-19. We bieden hiervoor een ideale oplossing en stellen bedrijven en werknemers in staat om verder te kijken dan enkel de bedrijfswagen. De werknemer kan via Skipr zijn mobiliteitsbudget diverser en efficiënter inzetten, de werkgever geniet een sterk vereenvoudigde administratie en retentievoordeel.”

Antoine Smets

Plaats reactie

het-belgische-maas-bedrijf-skipr-haalt-7-miljoen-euro-op