Scroll to top

Top

Geen reacties

Siri eindelijk in het Vlaams met iOS 9

Gepost op 09/06/2015
Siri eindelijk in het Vlaams met iOS 9

Apple organiseerde gisteren het WWDC, de jaarlijkse conferentie voor Apple ontwikkelaars. Daar werd iOS 9 aangekondigd en voor de ontwikkelaars was er onmiddellijk een bèta beschikbaar.

Tim Mussche ging hiermee dadelijk aan de slag en ontdekte een leuke nieuwigheid voor ons: voor het eerst lijkt Siri ook over een Vlaamse stem te beschikken. Het gaat om een vrouwelijke stem die eenvoudig te activeren is via de Algemeen-Siri instellingen in de iOS 9 bèta. Een Nederlandse mannenstem was al enige tijd beschikbaar, maar nu dus ook een Vlaamse dame.

Naast deze nieuwe stem biedt Siri nog een aantal vernieuwingen. Siri zal je nu spontaan bijstaan met de Proactive Assistent technologie. Siri zal je nu op het juiste moment herinneren aan afspraken en todo’s, zonder dat je eerst zelf iets moet vragen aan Siri. “Siri help me om te onthouden dat ik het vuilnis moet buitenzetten als ik thuiskom” werkt vanaf iOS9 gewoon. Verder biedt de nieuwe Siri ook een diepere integratie met alle data op je toestel: je kan gewoon via Siri zoeken naar een specifiek muzieknummer of een specifieke app.

Wij zijn alvast enthousiast om niet langer Hollands te moeten praten met onze iPhone en duimen alvast voor een West-Vlaamse stem in iOS 10.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

siri-eindelijk-in-het-vlaams-met-ios-9