Scroll to top

Top

Geen reacties

De universiteit waar visionairs de wereld veranderen

Gepost op 23/06/2014
De universiteit waar visionairs de wereld veranderen

Singularity University (SU), vrij vertaald de universiteit van de eigenheid, is zoals de naam doet vermoeden niet de zoveelste unief. Deze in Silicon Valley gevestigde universiteit biedt een aantal unieke “studieprogramma’s” aan waarvan het bekendste rond deze periode van het jaar start en 10 weken duurt. Tijdens deze korte periode werken 80 uitverkoren studenten aan projecten en start-ups die globale problematieken proberen op te lossen. Dit gaat van voedsel- en watertekort, onderwijs, armoede tot vele andere uitdagingen. De missie van deze bedrijven is om een positieve impact te realiseren op meer dan één miljard mensen binnen 10 jaar.

Toptalenten

Vergis je niet, de participanten zijn niet zomaar een hoopje idealisten die een paar weekjes samen zitten om te brainstormen. Singularity University wordt gehouden op de campus van de NASA en wordt gesponsord door bedrijven zoals Google, Cisco en Nokia. Gedurende het zesjarig bestaan van SU zijn er al meer dan 100 start-ups opgericht. De sprekers en lesgevers zijn ook niet min; Elon Musk (mede-oprichter van Paypal en Tesla Motors), Reid Hoffman (de oprichter van Linkedin) en Troy Carter (de strategist achter Lady Gaga) om er maar een paar te noemen.

Een Belgisch bedrijf dankzij Singularity University

De Belg Walter De Brouwer heeft zijn bedrijf Scanadu mede dankzij Singularity University verder kunnen uitbouwen en groot maken. Scanadu wil gezondheidsdiagnoses revolutioneren dankzij een klein apparaatje genaamd ‘Scout’. De Scout (ongeveer de grootte van een kleine iPod) is volgestouwd met allerlei sensors die je gezondheidsparameters meten. Zo kan je zonder een dokter in de buurt diagnoses stellen. Dit kan handig zijn in regio’s waar medische hulp niet voor handen is.

Zelf deelnemen

Ga zeker eens een kijkje nemen op de website van de Singularity University, waar je regelmatig op de hoogte wordt gehouden. Ben je zelf geïnteresseerd om deel te nemen aan het programma, dan kan je jezelf inschrijven, hopend dat je geselecteerd wordt, en dan het inschrijvingsgeld betalen (kan oplopen tot $30,000). Of je doet mee aan een GIC (Global Impact Competition), dit zijn wedstrijden waar je jouw idee kan voorstellen. De winnaar mag gratis 10 weken naar Singularity University!

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

de-universiteit-waar-visionairs-de-wereld-veranderen