Scroll to top

Top

Geen reacties

Showpad valt in de prijzen tijdens gala-event van BelCham

Gepost op 22/09/2016
Showpad bekroond als meest beloftevolle onderneming

Het gaat hard voor Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten. Het bedrijf Showpad, een softwarebedrijf dat zich richt op “sales enablement” en “content activation”, haalde eerder dit jaar 50 miljoen dollar op bij Venture Capitalists (VCs) in de VS. Deze kapitaalinjectie liet het bedrijf toe om nog sterker te groeien dan eerder geanticipeerd (men spreekt hier niet over groeicijfers van “double digits” maar eerder van “triple digits”). Het bedrijf, met ondermeer kantoren in Gent en San Francisco, streeft ernaar om minstens even top of mind te worden als hun concullega’s bij Salesforce. Gezien de “perfect run” van het afgelopen jaar hebben we genoeg redenen om te geloven dat ze deze droom ook gaan kunnen waarmaken.

index 495160053_1280x720

BelCham reikt awards uit tijdens gala-avond

BelCham, afkorting voor Belgian American Chamber of Commerce, deelde gisterenavond (woensdagavond, gezien het tijdsverschil een paar uur geleden) naar jaarlijkse gewoonte prijzen uit voor beloftevolle Belgische ondernemingen in de VS. Dit gebeurde in New York (where else ;-)). Tijdens het event werd Showpad gelauwerd als “meest beloftevolle onderneming van het jaar”. De prijs voor “bedrijf van het jaar” ging naar het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf “Galapagos”.

new-york-540807_1280

Politieke aandacht

De prijsuitreiking door BelCham viel samen met de jaarlijkse algemene vergadering bij de Verenigde Naties. Dit maakte dat de bedrijven ook felicitaties mochten ontvangen van de in de stad aanwezige Belgische politici. Zo bijvoorbeeld van premier Louis Michel en de vicepremiers Alexander De Croo en Didier Reynders. “The sky is the limit”, Showpad toont dat innovatieve Belgische start-ups het potentieel bezitten om uit te groeien tot sterke internationale spelers.

screen-shot-2016-09-22-at-08-33-50

 

Plaats reactie

showpad-valt-in-de-prijzen-tijdens-gala-event-van-belcham