Scroll to top

Top

Geen reacties

Sennheiser MOMENTUM Free | Een premium pluimgewicht

Gepost op 22/01/2018
Sennheiser MOMENTUM Free | Een premium pluimgewicht

Je kon er in 2017 niet naast kijken. Het verzekeren van een geweldige muziekbeleving houdt steeds minder kabel in. Liefhebbers ruilen dan ook hun knoert van een koptelefoon in voor bluetooth in-ear headphones die qua gebruiksgemak nieuwe horizonten verkennen. Voor sportliefhebbers werd een steen verlegd door merken als Jaybird en Beats, die met specifieke water-en stofdichte producten op de proppen kwamen.

In de strijd om jouw aandacht sprongen ook grote techgiganten als Apple en Google op de kar. Op diverse crowdfundingsites kan je intekenen op een grote variëteit aan zogenaamde “earbuds”. Intuïtieve doppen, nietwaar, waar geen centimeter kabel meer komt kijken.

De Momentum Free

Deze Sennheiser in-ear wireless in-ear headphones zoeken hun eigen weg binnen die wereld aan mogelijkheden. Sennheiser staat al merk al jaar en dag bekend om z’n solide geluidskwaliteit.

Opgetrokken uit stainless steel in ear sound tunnels pompt de headset snerpende gitaren en knallende beats via Bluetooth 4.2 and Qualcomm® apt-X™je oren in. Dat alles zes uur aan een stuk én met de signature Momentum sound. Die wordt gekenmerkt door een krachtige bas-respons, gedetailleerde stemprojectie en ruime – zogenaamde- soundstage.

Met gesloten ogen betekent dit zoveel als dat zich rondom jou een weidse ruimte wordt gevormd. Een ruimte waarin je diepte kan herkennen, een stem zich rechttoe aanbiedt en dat alles ondersteund wordt door volle bastonen. Veel hangt natuurlijk af van je specifieke geluidsbron en jouw specifieke voorkeuren. Maak dan ook zeker gebruik van de Sennheiser Captune app om jouw favoriete instellingen te creëren.

Bellen gaat heel vlot. Aan de andere kant van de lijn werd meermaals een 4 op 5 tot 5 op 5 opgetekend qua verstaanbaarheid. Al helpt het wel de microfoon aan de rechterzijde eerst in jouw richting te kantelen.

De headset haal je uit een lederen etui en heb je in geen tijd ingeplugd. De etui is vrij groot waardoor je hem niet onopgemerkt in je broekzak bewaart, zoals je dat met een case voor ‘buds’ (bvb Apple Airpods) wel doet.

De kabel in je nek voelt nooit storend aan, wat een duidelijke verbetering is ten opzichte van vorige modellen uitgerust met een lederen nekband. Beide uiteindes van de oortje klikken magnetisch tegen elkaar zodat je de headset een hele dag rond je nek kan dragen. Echter, de magnetische kracht is beperkt en bij het testen klikten ze al snel weer uit elkaar.

De headset kan op hetzelfde moment linken met twee verscheidene toestellen, al is het schakelen tussen die bronnen geen eitje. Het toestel beschikt niet over NFC, wat het koppelen toch een stuk vlotter had kunnen later verlopen. Eens geconnecteerd geeft een aangename vrouwelijke stem feedback op de handelingen die je stelt. Zo wordt aangegeven hoe lang de batterij het nog uitzingt tijdens je bewuste sessie.

Tenslotte valt nog te vermelden dat het toestel niet beschikt over actieve noise cancelling. Echter, doordat de oortjes je gehoorgang heel secuur vullen krijg je echter wel een passieve filtering van je omgevingsgeluid.

Conclusie

Ook in 2018 zal het aanbod in-ear headphones alleen nog maar groter worden. Ben je niet op zoek naar een headset om mee te sporten én heb je schrik die dure ‘buds’ meermaals te verliezen, dan heb je met deze Sennheiser MOMENTUM FREE in-ear wireless earphones een ideale reisgezel.

Nils Roelandt

Plaats reactie

sennheiser-momentum-free-een-premium-pluimgewicht